Iti place sa desenezi si, daca pana acum te-ai incadrat la capitolul amatori, ti-ai dori sa evoluezi si sa faci, de ce nu, cariera in acest domeniu? Problema, care te framanta cel mai tare in acest moment, sunt instrumentele de lucru.
Se stie ca ustensilele unui artist sunt esentiale pentru ca opera lui sa iasa cat mai perfect, insa tu nu stii inca ce fel de instrumente trebuie sa-ti cumperi, astfel incat desenele tale sa fie din ce in ce mai bune.
Nu mai mentionam si faptul ca la ora actuala pe piata exista foarte multe materiale si tocmai diversitatea aceasta te sperie. Poate daca nu exista decat un singur model de creion il cumparai pe acela si iti faceai treaba, dar in conditiile in care exista sute de modele de creioane, tu ce alegi?
Top 9 instrumente care nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de desen
Unde iti indrepti pasii atunci cand vrei sa te apuci de desenat? Intr-un magazin de specialitate, desigur. Insa varietatea de acolo iti poate da batai de cap si nu rezolvi nimic in acest mod.
Care este secretul alegerii instrumentelor potrivite? Adevarul este ca, cel putin pentru inceput – asta pana iti formezi stilul – nu ai nevoie de prea multe instrumente. Cel mai adesea, o foaie, un creion si o radiera iti sunt suficiente.
Insa, daca-ti doresti sa depasesti stadiul de incepator, este cazul sa-ti procuri urmatoarele:
1. Caiete si hartie speciala pentru desen. Alege caiete de desen cu coperti tari si opteaza numai pentru foi fabricate fara acid, deoarece in acest mod nu se vor ingalbeni si vor rezista mai mult. Foile cu textura fina sunt indicate pentru schite sau desene in creion. Foile cu o textura rugoasa sunt indicate pentru studii in creion, carbune si chiar si acuarela. Stai departe de foile prea lucioase.
2. Creioane. Utilizeaza creioane de tip H si de tip B. Cele de tip H sunt dure si sunt indicate pentru o hasura fina, in schimb creioanele tip B au o mina ceva mai moale si sunt utilizate pentru a hasura zonele intunecate si medii.
3. Unelte de sters. Guma de sters este un instrument foarte important pentru un desenator. Nu uita sa-ti cumperi si o guma plastica pentru carbune.
4. Unelte de ascutit. Cele mai bune sunt ascutitorile din metal, care au 2 intrari, deoarece sunt mai rezistente si mai calitative.
5. Instrumente speciale pentru amestecat. Ai nevoie de servetele de hartie, betigase pentru urechi si chiar si prosoape de hartie, pentru zonele mai intinse.
6. Mapa in care iti vei tine portofoliul de lucrari. Mapa este cea care iti protejeaza lucrarile. Nu neglija cumpararea uneia de calitate.
7. Cutit sau cutter. Acesta te va ajuta sa tai hartia, la nevoie.
8. Rigla. Liniile drepte sunt importante in desen.
9. Spray fixativ special creat pentru desenele realizate in carbune sau creion. Indicat este sa nu folosesti o cantitate foarte mare de spray. Utilizeaza recipientul la cel putin 30 cm distanta fata de desen. Spray-ul se aplica doar pe lucrarile deja terminate, in caz contrar s-ar putea sa nu mai poti adauga nimic pe desen.
Daca vrei sa ai parte de calitate, alege instrumente desen Ravisant. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Ravisant? Suna la numarul 0236-312.101 sau trimite un e-mail pe adresa rav_2006@yahoo.com.
Articol oferit de 2biz.ro.