Prima industrie a sticlei a aparut si s-a dezvoltat in Egiptul antic. Aici s-a descoperit pentru prima data faptul ca daca se acopereau peretii unui vas oarecare din lut cu un amestec ce continea nisip umed si soda, la ardere vasul de lut se transforma in smalt, mai exact intr-o pelicula subtire si fina de sticla. Ulterior amestecul care ducea la obtinerea smaltului a fost îmbogatit cu var, acest lucru devenind astfel un element extrem de important in realizarea sticlei. Prin intermediul altor adaosuri precum fierul sau manganul, egiptenii au obtinut smalt in diverse culori, ca albastru, violet, prupuriu, etc. Mai tarziu s-au obtinut din amestecul ce producea smaltul, bulgarasi de sticla. In acest mod au aparut primele obiecte realizate din sticla si anume margelele. Tot egiptenii au fost primii care au realizat proteze oculare. Se apreciaza ca cele mai vechi margele din sticlă din lume au aproximativ 5000-6000 ani vechime.
In urma cu aproximativ 3000 de ani se ajunsese deja, de la margelele de sticla initiale, la diverse obiecte din sticla, marea majoritate de mici dimensiuni, precum: flacoanele pentru parfumuri, cupele utilizate pentru servirea diverselor bauturi, vasele speciale utilizate pentru imbalsamare, etc.
In zilele noastre obiectele de sticla nu mai sunt accesibile doar celor cu stare, transformandu-se rapid din produse de lux in produse necesare in procesul de imbuteliere, dar si in alte aplicatii. Sticlele in care se ambaleaza diversele bauturi alcoolice sau non-alcoolice au fost inlocuite in unele cazuri cu sticle confectionate din plastic. Indiferent de ce fel de sticla este utilizata la imbuteliere, aceasta trebuie sa fie curata ca lacrima, sa nu aiba niciun microb, in felul acesta sa nu contamineze bautura ce urmeaza a fi imbuteliata.
Pentru a face acest lucru manual intr-o fabrica, este nevoie de un personal extrem de numeros. Pe langa aceasta, operatiunea ar presupune si foarte mult efort fizic din partea lucratorilor, care ar duce in final la epuizarea fizica a acestora si la scaderea eficientei de lucru.
Firma Remont, cu sediul in orasul Campia Turzii, vine in ajutorul celor care au nevoie de un utilaj capabil sa spele si sa dezinfecteze sticlele sau pet-urile ce urmeaza a fi imbuteliate. Masina de limpezit pe care firma clujeana o propune clientilor spre comercializare are rolul de a curata si totodata de a dezinfecta pet-urile sau sticlele ce urmeaza a fi folosite in procesul de imbuteliere. Acest proces de limpezire, dar mai ales de dezinfectie, este absolut necesar pentru a elimina eventualele particule de praf sau microbii care si-au facut culcusul in pet-uri sau in sticle.
Acest model de masina de limpezit prezinta 12 cleme de prindere, care asigura in acest mod desfasurarea extrem de rapida a procesului de limpezire. Rapiditatea si eficienta sunt doar doua dintre caracteristicile acestei masini de limpezit de o calitate superioara.
Pentru ca munca sa se desfasoare rapid si cu cele mai bune rezultate, este nevoie de un utilaj de calitate care sa duca la limpezirea pet-urilor sau produselor ce urmeaza a fi imbuteliate, iar acest utilaj este masina de limpezit de la Remont!
Poti sa citesti alte articole interesante printr-un singur click aici.