Rezectia apicala este o procedura stomatologica ce consta in indepartarea varfului radacinii unui dinte si a tesuturilor din jur. Aceasta procedura chirurgicala trebuie executata cu mare atentie si strict de catre profesionisti in domeniu, in conditiile in care avem de-a face cu o infectie. Inainte de o rezectie apicala se va incerca insa preferabil tratamentul endodontic nechirurgical.
Indicatii cu privire la rezectie apicala
Procedura chirurgicala de rezectie apicala este deci indicata dupa cum am mentionat, in conditiile in care alte tratemente specificie esueaza. Este clar nevoie sa va prezentati la un cabinet stomatologic profesionist daca aveti astfel de probleme. In acest fel veti primi cele mai bune sfaturi cu privire la ce anume trebuie sa faceti legat de problemele dentare avute, la fel si daca va fi sau nu nevoie de o rezectie apicala.
De regula aceasta procedura este aplicata atunci cand un tratament canalar nu are succes in vindecarea unui granulom sau a unui chist radicular. Se mai poate apela la procedura de rezectie apicala si atunci cand de exemplu se realizeaza un tratament si in cadrul acestuia se rupe un ac. Daca acesta nu se poate indeparta prin intermediul unei interventii endodontice speciale.
Ce se intampla de fapt cand vorbim de o rezectie apicala?
O rezectie apicala este practic o tentativa de a salva un dinte inainte de a proceda la extractia acstuia. Se actioneaza la varful radacinii dintelui si se urmareste scoaterea focarului de infectie. Este foarte importanta curatarea corespunzatoare a zonei infectiei. In caz contrar, poate exista riscul de recidiva.
Va puteti imagina dar ca pentru o procedura de v este nevoie de echipament specific si profesionist. Astfel, de la microscop pana la lupe de magnificare si fel si fel de echipamente specifice, toate trebuie sa fie manuite cu mare atentie si grija.
Este esential sa apelati la un cabinet stomatologic de incredere, un cabinet stomatologic care sa asigure tratarea corespunzatoare a problemei dentare pe care o aveti. O rezectie apicala nu este una dintre cele mai simple proceduri, de aceea veti dori sa va asigurati cu prisosinta ca ea este executata corect si cu echipamente potrivite.
Daca interventia aceasta chirurgicala este realizata in mod netraumatic, recuperarea va fi de scurta durata. Este si acesta un aspect extrem de important, fara indoiala. Prin intermediul unei rezectii apicale se incearca deci salvarea unui dinte de la extractie, ceea ce face ca si aceasta procedura sa fie una cu o influenta semnificativa in sanatatea dentara.
Mai multe informatii in acest sens veti regasi si online: www.chirurgie-orala.ro si totodata veti regasi si oferte de pert. Exista mai multe situatii in care este indicata o rezectie apicala, dar trebuie sa fiti foarte atenti: exista si situatii cand nu e deloc indicata o astfel de interventie chirurgicala. In aceasta categorie se vor include situatiile in care pacientul sufera de pilda de hemofilie, sau de afectiuni cardiace decompensate, de afectiuni neuropsihice si asa mai departe.
Este esential sa apelati la specialisti in domeniu, pentru a va asigura de calitatea serviciilor stomatologice primite: www.chirurgie-orala.ro.