Role pentru toata lumea numai la eDepot!

Role pentru toata lumea numai la eDepot!

Role pentru toata lumea numai la eDepot!Role pentru adulti sau role pentru copii gasesti in toate magazinele cu articole sportive, insa tu stii cum sa alegi rolele potrivite pentru tine? Sau stii care sunt beneficiile mersului pe role?

Desigur, traim intr-o perioada in care toata lumea a devenit daca nu dependenta de sport cel putin constienta ca acesta este necesar si ca fara miscare, inca de la cele mai mici varste, nu poti avea o minte sanatoasa intr-un trup sanatos.

Tocmai de aceea, atat cei mici, cat si cei mari au invatat sa iubeasca rolele. Acestea te ajuta sa faci sport intr-un mod cat mai placut, in natura, sa arzi calorii si sa te mentii sanatos!

Putina istorie despre role

 

Stiai ca abia in anul 1760 au aparut primele role? Era vorba despre niste patine cu un singur rand de roti. In anul 1819 au aparut primele role cu 3 roti aliniate. Cine le-a inventat? M. Petitbled, in Paris. Din acest moment au fost scoase pe piata de catre diferiti producatori doar role cu un singur rand de roti. Interesant era ca numarul rotilor varia de la producator la producator.

Abia in anul 1910 a aparut prima patina cu 3 roti a carei suport pentru picior avea forma unui pantof, putand fi utilizata mult mai usor. In anul 1930 sunt scoase pe piata primele role cu roti joase. Cine a inventat rolele cu 4 roti din zilele noastre? Scott Olson si compania Chicago Roller Skate.

De acum incolo cand te vei da cu rolele vei sti si cate putin din istoria acestor articole sportive atat de iubite in secolul XXI.

Cum aleg perechea potrivita de role?

 

Daca vrei sa-ti alegi role de calitate trebuie sa acorzi o atentie deosebita urmatoarelor caracteristici:

1. Marca rolelor. Cauta role de marca, nume renumite in acest domeniu precum Head sau Roces.

2. Gheata. E important sistemul de prindere. Testeaza-l inainte de cumparare. Glezna trebuie intotdeauna sa stea fixa.

3. Rotilele. Daca vrei role stabile alege rotile mai mici ca si diametru. Daca vrei viteza opteaza pentru un diametru mai mare al rotilor. Cele mai buune roti sunt cele din silicon.

4. Rulmentii. Acestia sunt cei care dau viteza din timpul mersului. Poti alege rulmenti insemnati cu ABEC 1, ABEC2, ABEC5 sau ABEC7. Pentru incepatori un ABEC3 este ideal.

5. Platina. Este ideala o lungime a platinei de cel putin 270 mm.

Daca in schimb esti incepator este indicat sa te uiti dupa frana. Rolele pe care le vei alege trebuie sa fie prevazute cu frana cel putin la una din ghete, in acest mod vei fi mai stapan pe tine. Iar in ceea ce priveste dimensiunea rotilor, acestea trebuie sa aiba un diametru cuprins intre 72 si 76 mm.

Beneficii ale mersului pe role

 

Tu stii care sunt avantajele de care beneficiezi in urma mersului pe role? In primul rand, acest sport arde caloriile. Doamnele vor fi incantate. Iti lucreaza foarte multe grupe de muschi si Role pentru toata lumea numai la eDepot!1iti mareste chiar si rezistenta la efort.

Ba chiar mai mult, mersul pe role iti intareste sistemul imunitar, sistemul cardiovascular, dar si cel respirator.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege role de la eDepot. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele eDepot? Pentru detalii, suna la numarul 0753-423.913 si 0721-641.821 sau trimite un e-mail pe adresa office@edepot.ro.

Articol oferit de 2biz.ro.