Schimbare denumire firma cu Expert Advisor – va ajutam sa ajungeti in top

schimbare denumire firma

schimbare denumire firma

Daca aveti  deja o companie, sigur stiti ca pentru a fi identificata in domeniul activitatii comerciale, societatea dumneavoastra  trebuie sa aiba un nume, conditite de baza pentru a functiona pe piata si element esential  de distinctie fata de alte companii. Cu toate acestea, pe parcurusul functionarii, orice denumire a societatii  poate suferi modificari din diverse motive. Pentru schimbare denumire firma, Expert Advisor va pune la dispozitie servicii de specialitate, ce vizeaza aria de consultanta comerciala, in scopul inregistrarii acestei mentiuni la Registrul Comertului in cel mai scurt timp si cat mai eficient.

Moft sau necesitate?

Dupa cum am spus, modificarea denumirii societatii poate surveni oricand pe parcursul existentei firmei dumneavoastra, AGA fiind organul statuat care poate decide in aceasta privinta.

In primul rand vorbim despre preferinte, preferintele actionarilor sau asociatilor care, la un moment dat, considera ca societatea ar trebui sa aiba un nume diferit. In al doilea rand, poate fi vorba despre o modificare obligatorie din cauza schimbarilor legislatiei actuale sau ca urmare a unor modificari aparute la nivelul societatii. Pe langa acestea, demersul de schimbare denumire firma poate sa apara atunci cand societatea isi modifica obiectul de activitate sau corpul de conducere, fiind recomandat ca numele unei companii sa fie ales astfel incat sa reflecte aria de activitate in care presteaza.

Tineti cont de disponibilitatea numelui  

Este foarte important de stiut faptul ca, in demersul de schimbare denumire firma, se impune o precizare esentiala – la fel ca la infiintare, este necesara parcurgerea unei etape prealabile de verificare a disponibilitatii numelui firmei. Este adevarat ca orice proprietar al unei companii are dreptul de a schimba denumirea firmei oricand doreste pe parcursul existentei acesteia, insa nu are dreptul de a-si insusi o denumire care deja figureaza ca fiind inregistrata la Registrul Comertului.

De asemenea, trebuie sa fiti constienti de faptul ca puteti reveni asupra deciziei luate de schimbare denumire firma in decurs de 2 ani.  Altfel spus, din momentul renuntarii la vechea denumire, aceasta devine indisponibila celorlalte firme de pe piata timp de 2 ani, in care aveti posibilitatea de a va schimba hotararea si de a reveni asupra denumirii initiale. In caz contrar, dupa cei  2 ani, alte companii  vor avea dreptul de a-si rezerva acest nume.

Procedura si acte necesare

Procedura de schimbare denumire firma se incadreaza in categoria modificarilor care trebuie inregistrate la Registrul Comertului, sub forma de mentiuni. Asadar, ca orice alta modificare de acest fel, se impune depunerea unui dosar ce cuprinde o serie de documente, dupa cum urmeaza:

  • copii dupa cartile de identitate ale asociatilor;
  • actul constitutiv actualizat al firmei;
  • certificatul de inregistrare in original;
  • Hotararea  AGA in acest sens;
  • actul privind disponibilitatea denumirii.

Acestea fiind spuse, echipa Expert Advisor va sta la dispozite in cazul in care doriti o colaborare in ceea ce priveste procedura de schimbare denumire firma. Aici aveti garantia serviciilor de calitate, promptitudine, respect si seriozitate maxima. Pentru a discuta in detaliu despre serviciile care va intereseaza, va asteptam pe site-ul nostru www.expertadvisor.ro.

admin

admin