Boxe active-activeaza viata prin muzica!

boxe active

boxe active

Multe peroane au o pasiune pentru sunetul puternic, de calitate, care sa le provoace vibratii,in mod specil in suflet. Asadar,numeroasi  sunt  oamenii gata sa investeasca o anumita suma de bani in boxele active, si trebuie sa stie ca nu vor da acei banii de pomana, pentru ca aceste boxe au o multitudine de avantaje.

Caracteristicile unei boxe  active

Boxa activa este boxa ce face amplificarea sunetului , ea detine o statie de amplificare a sunetului. Aceasta statie este formata la randul ei din doua blocuri, un bloc de preamplificare si prelucrare  a semnalelor audio  mici si un bloc de amplificator final de putere. Un bloc de boxe active poate fi format din doua sau mai multe incite, boxa principala, care este boxa activa si o boxa pasiva normala, numita si boxa satelit.

Materialul din care sunt confectionate boxele  active

Exista multe materiale care se  folosesc la realizarea incintei boxei active. In principiu nu conteaza ce material se foloseste , dar cu conditia ca acesta sa aiba anumite proprietati. Una din proprietatile importante pe care trebuie sa le detina materialul este rigiditatea deoarece incinta boxei nu trebuie sa se deformeze sub actiune variatiilor de presiune. Daca totusi apar deformari ale cutiei boxei,materialul folosit trebuie sa detina o buna atenuare, astfel incat sa revina in pozitia initiala fara a  intra in rezonanta.  Alte proprietati ale materialului din care sunt confectionate boxele ative sunt : aspectul fizic placut, usurinta in prelucrare, densitate scazuta si pretul accesibil. Materialele des folosite pentru confectionarea incintei acustice sunt placa fibrolemnoasa,     PAL-ul, foaia de furnir, lemnul natural, mai rar putem vorbi insa despre marmura.

Avantaje ale boxelor active

Boxe active au avantajul ca ofera confortul mobilitatii si al ergonomiei, fiind  o solutie mult mai avantajoasa decat boxele pasive, intrucat sansele ca acestea sa provoace deteriorari difuzoarelor sunt minime. Comparativ cu boxele pasive, boxele active sunt mai usor de transportat, deoarece ele au ampificatorul de sunet incorporat , astfel si numarul cablurilor se reduce, totodata si locul din mijlocul de transport sau locul unde se instaleaza. Avantajul principal la un sisitem de boxe active este ca acestea sunt perfect calibrate direct din fabrica si nu vor da batai de cap utilizatorului din acest motiv.

Pretul unei boxe active

Atunci cand sunteti in cautarea unui set de boxe ieftin si fliabil singura solutie este un set de boxe active! Pretul unui set activ de boxe va poate ajunge si cu 50% mai putin decat un sistem pasiv de boxe cu tot cu statie. Datorita pretului foarte accesibil al sisitemului de boxe active, pe rafturile magazinelor de profil se poate gasi o gama variata modele. Insa daca magazinele nu va ofera destule alternative pentru a face o achititie pe gustul dumneavostra , puteti apela la site-urile de reprezentatie care vin cu mult mai multe modele si branduri. Cu atat mai  mult, stocurile acestor magazine on-line sunt mereu la curent cu noile modele aparute si nu se epuizeaza niciodata,asa ca aveti de unde alege! Pentru detalii suplimentare despre preturi si despre specificatiile boxelor active puteti accesa site-ul: www.muzicastore.ro

admin

admin