SERVICE REPARATII CUTII AUTOMATE

service reparatii cutii automate

service reparatii cutii automate

Se cunoaste faptul ca, cutia de viteze automata este un sistem complex care trebuie sa functioneze in limitele unor parametrii considerati normali. Atunci cand se sesizeaza disfunctionalitati ale acesteia, cand aceasta nu functioneaza in limitele parametrilor normali trebuie sa se apeleze la un service reparatii cutii automate.

Cel mai important pas din intretinerea unei masini care are cutie automata este revizia cutiei. Aceasta trebuie facuta la un service reparatii cutii automate si trebuie sa fie efectuata in intervalul recomandat de producatorii cutiilor automate. Trebuie sa tineti cont ca este vitala pentru cutia si pentru masina dumneavoastra revizia si orice prezentare la un service reparatii cutii automate atunci cand sunt detectate probleme. Nu trebuie sa amanati, orice problema, oricat de mica ar fi, trebuie tratata la timp deoarece poate produce probleme mai mari si implicit costuri mai ridicate.

Pentru a afla cu ce problema se confrunta cutia dumneavoastra de viteze este necesar un test de rulaj si o diagnoza computerizata.; mai pot fi necesare si inlaturarea cutiei de viteze si verficarea componentelor acesteia pentru detectarea problemelor.

In cazul cutiei de viteze automate, decizia de schimbare a vitezei este luata de calculatorul electronic de control al cutiei de viteze.

ALCATUIREA CUTIEI AUTOMATE DE VITEZE

Subsistemele cutiei de viteze automate sunt:

  • Convertizorul de cuplu( hidrotransformatorul);
  • Mecanismele planetare cu ambreiajele si franele multidisc;
  • Modulul electro-hidraulic.

Popular, cutia automata mai este denumita si “hidramata”. Acest termen vine de la primul model de cutie automata produs de General Motors si denumit “Hydra-Matic”.

DESPRE CUTIA AUTOMATA DE VITEZE

Intretinerea unei cutii automate depinde de uleiul folosit( conteaza calitatea si nu cantitatea), intervalul de schimbare( este diferit in functie de modelul cutiei automate), racirea cutiei si nu in ultimul rand, modul de condus.

O masina dotata cu cutie automata permite soferului sa fie mai atent la traficul din jur, piciorul stang care in mod normal este folosit pentru ambreiaj acum este liber. Dupa ce se selecteaza treapta initiala de viteza, restul se vor face automat, in functie de viteza si de pozitia acceleratiei. In cazul oraselor mari, cu trafic intens, cum este Bucurestiul, o masina car are cutie automata este un adevarat beneficiu. Trebuie sa apesi ambreiajul de zeci de ori pana ajungi acasa, lucru care este chiar incomod; in orasele mari unde se merge bara la bara, cutiile manuale nu isi mai gasesc locul.

Desi multa lume spune ca masinile care au cutie manuala sunt mai rapide, mai bune, lucrurile au evoluat si masinile care au cutii automate au anulat toate aceste conceptii.

CONTACTEAZA PROFESIONISTII

In cazul in care doresti sa apelezi la un service reparatii cutii automate, iti recomandam sa accesezi site-ul www.reparatiecutieautomata.ro .Firma are o mare experienta in domeniu, o echipa de profesionisti si dotari moderne pentru depistarea si rezolvarea problemelor cutiei automate a masinii dumneavoastra. Reparatiile se efectueaza pentru orice tip de cutie automata, fie ea americana, japoneza sau europeana. Se ofera garantie si postgarantie pentru toate tipurile de servicii, care sunt foarte variate si acopera toate necesitatile cutiei tale automate de viteze.

admin

admin