Suruburi de calitate superioara gasesti intotdeauna la firma de renume, Bendkopp. Ce sunt suruburile? Acestea sunt cele mai utilizate organe de asamblare, fiind realizate intr-o mare diversitate de forme si dimensiuni. Formele suruburilor depind de forma capului, forma tijei si forma capului tijei. Din punct de vedere al preciziei de executie, suruburile se realizeaza in trei grade de executie: gradul A (executie precisa), gradul B (executie semiprecisa) si gradul C.
Daca ai nevoie de suruburi de calitate le poti gasi in oferta firmei Bendkopp. Aceasta firma iti pune la dispozitie o gama larga si diversificata de suruburi realizate la o calitate deosebita.
Suruburi – caracteristici constructive
Forma capului surubului, forma tijelor suruburilor si a varfurilor acestora depind de destinatia surubului.
Suruburile cu cap hexagonal sunt cel mai frecvent utilizate, deoarece necesita cel mai redus spatiu pentru manevrare cu cheia fixa, la montare sau demontare. Suprafata de asezare (scaunul de reazem), prevazuta sub capul surubului, este o suprafata tehnologica, dar reduce si concentratorul de tensiuni reprezentat de trecerea de diametru de la tija surubului la capul acestuia.
La unele constructii nu se prevede scaunul de reazem. Tijele acestor suruburi pot fi filetate pe o anumita lungime, filetate pana sub cap sau pe toata lungimea. In cazul in care tija nefiletata a surubului are diametrul mai mic decat al tijei filetate, se reduce concentratorul de tensiuni reprezentat de iesirea filetului, iar tija surubului devine mai elastica, deci surubul rezista mai bine la solicitari dinamice.
Suruburi – tipuri constructive
– Suruburile de pasuire au tija nefiletata mai mare decat tija filetata – aceste suruburi sunt utilizate mai ales la transmiterea de sarcini transversale. Crestaturile executate pe suprafata frontala exterioara a capului surubului permite o deformare a capului surubului si realizarea unei autoblocari a acestuia. Suruburile cu guler sunt utilizate la asamblarea pieselor executate din materiale moi (aluminiu, bronz, alama) deoarece suprafata mai mare de sprijin micsoreaza presiunea si, implicit, deformatia pieselor asamblate.
– Suruburile cu cap patrat asigura o suprafata de contact cu cheia mai mare decat suruburile cu cap hexagonal, fiind utilizate la montari si demontari repetate si asigurand o durabilitate ridicata. Pot fi cu tija filetata pe o anumita lungime, pe toata lungimea, cu cep cilindric, cu cap patrat mic si filetat pe toata lungimea sau cu cap patrat si guler, filetat pe o anumita lungime.
– Suruburile cu cap triunghiular se utilizeaza in cazul unor spatii reduse sau greu accesibile sau cand se doreste limitarea celor care au acces la asamblare.
– Suruburile cu cap ciocan si gat patrat se folosesc, de regula, la strangerea pieselor pe mesele masinilor unelte, in vederea prelucrarii.
– Suruburile cu cap bombat (semirotund) se utilizeaza atat pentru asamblari metalice, cat si pentru lemn. Pentru a evita rotirea surubului la montarea piulitei, suruburile sunt prevazute cu portiuni profilate patrat sau cu nas.
– Suruburile cu cap cilindric si locas hexagonal se utilizeaza la dispozitive introducandu-se in locasuri executate in piesa. Locasul hexagonal interior se foloseste pentru montarea sau demontarea surubului cu ajutorul unor chei hexagonale sub forma de L.
– Suruburile cu cap cilindric, cu cap bombat, cu cap inecat sau cu cap semiinecat sunt cu locasuri pentru surubelnita normala sau in cruce si sunt utilizate pentru forte de strangere mici si un aspect placut al asamblarii.
Apeland la produsele comercializate de catre firma Bendkopp vei beneficia de calitate superioara. Suruburile oferite de aceasta firma de prestigiu au un raport calitate – pret excelent si nu vei regreta achizitia facuta.
Daca vrei sa ai parte de calitate, alege suruburi de calitate de la Bendkopp. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Bendkopp? Pentru detalii, suna la numarul 0264-455.515 sau trimite un e-mail pe adresa magazin@bendkopp.ro.
Articol oferit de 2biz.ro