Tâmplărie PVC

tamplarie pvc

tamplarie pvc

În momentul în care aţi decis să faceţi investiţii pe termen lung, este foarte important ca produsele pe care urmează să le achiziţionaţi să fie calitative şi să vă servească mult timp.  Anume din aceste considerente, în momentul achiziţionării ferestrelor din tâmplărie PVC, trebuie să fiţi siguri de calitatea şi durabilitatea lor.

Avantajele tâmplăriei PVC:

 1. oferă siguranţă şi securitate;
 2. are costuri reduse de întreținere;
 3. oferă economii mari de energie;
 4. este uşor de curăţat;
 5. este un produs reciclabil cu impact redus asupra mediului înconjurător;
 6. este un produs igienic;
 7. oferă protecţie fonică foarte bună;
 8. poate fi utilizat în orice zonă climaterică, etc..

Specialiştii în domeniu ne recomandă să atragem atenţie următoarelor trei aspecte în momentul în care decidem să procurăm şi să instalăm ferestre din tâmplărie PVC:

1. Profilul

Când vorbim despre profil, trebuie să luam în consideraţie cine este producătorul, de ce clasă este profilul (clasa A – sunt mai bune şi corespunzător şi mai scumpe), câte camere are (cu cât mai multe cu atât mai bine), etc..

2. Feroneria

Cu cât mai multe cicluri închidere – deschidere oferă feroneria cu atât ea este mai calitativă.

3. Geamul

Cele mai bune geamuri sunt considerate cele cu kripton, pentru că anume kripton-ul izolează cel mai bine termic şi fonic.

Tâmplăria PVC este un material de izolare termică foarte bun, deoarece există o diferenţă mare de temperatură la exteriorul şi interiorul acestui material. Tâmplăria PVC nu permite formarea condensului. În cazul tâmplăriilor PVC îmbinarea de la colţuri se face prin termosudură, iar acest fapt asigură etanșeitate. Este recomandat ca profilele din tâmplărie PVC să fie utilizate pentru apartamentele de la bloc sau pentru case.

Orice sistem de tâmplărie PVC trebuie să dispună de elemente obligatorii şi opţionale.

Elementele obligatorii ale tâmplăriei PVC:

 • garnituri;
 • profile;
 • balamale;
 • mecanism de închidere;
 • cremon.

Elementele opţionale sunt:

 • închideri suplimentare;
 • profile de evacuare a apei;
 • armaturi;
 • garnituri suplimentare.

Este foarte important ca atunci când procuraţi ferestre din tâmplărie PVC să vi se dea şi o garanţie. Garanţia pe care o veţi primi vorbeşte indirect de calitatea ferestrelor din tâmplărie PVC. Un lucru foarte important pe care trebuie să-l cunoaşteţi este faptul că peste ani garanţia va fi valabilă doar dacă în acel moment firma  de la care aţi procurat ferestrele din tâmplărie PVC va mai funcţiona încă. De aceea este recomandat să vă informaţi referitor la istoricul firmei, numărul de ani prezenţi pe piaţă şi desigur să obţineţi şi unele recomandări a altor clienţi.

Preţurile estimative ale tâmplăriei PVC:

 1. Pentru o fereastră fixă cu dimensiunile cuprinse între 1150mm şi 1450mm lăţimea şi 1150mm şi 1450mm înălţimea, preţul variază între 40 şi 65 euro;
 2. Pentru o fereastră batantă (care are o parte mobilă) cu dimensiunile cuprinse între 650mm şi 750mm lăţimea şi 650mm şi 1450mm înălţimea, preţul variază între 40 şi 70 euro;
 3. Pentru o fereastră cu două canate dintre care o parte e fixă şi una mobilă cu dimensiunile cuprinse între 1200mm şi 1450mm lăţimea şi 1200mm şi 1450mm înălţimea, preţul variază între 80 şi 105 euro.
admin

admin