5 sugestii cadouri nunta de la GiftExpress

sampanie-cu-pahare-pictate-glossy-gold-01-800x800Invitatii unei nunti prefera, de cele mai multe ori, sa ofere in dar clasicul plic cu bani, deoarece alegerea de cadouri nunta pentru miri este destul de dificila, cel putin mult mai dificila decat a parut la prima vedere. Cert este ca atunci cand se face doar cununia civila sau cand este vorba despre o nunta in familie sau prieteni foarte apropiati se obisnuieste sa se ofere cadouri nunta. Insa ce sa alegi si sa oferi in dar mirilor?

Cand se ofera cadouri nunta?

Cadouri nunta se daruiesc la finalul petrecerii, cel putin in cazul romanilor. In filmele americane se obisnuieste ca toate cadourile sa fie trimise inainte de petrecerea propriu-zisa a nuntii.

In semn de respect si apreciere pentru invitatii lor, si mirii le ofera acestora cadouri simbolice, asa numitele marturii.

Daca pana nu demult la nuntile romanesti se striga la microfon darul, ideea de baza fiind stimularea celorlalti invitati in a fi cat mai generosi cu tanara pereche, astazi codul bunelor maniere a detronat acest obicei destul de nepotrivit si l-a inlocui cu altul mai discret si mai elegant: plicul cu bani.

Cine ofera cadouri nunta?

Intrebarea care se pune este totusi cine trebuie sa ofere cadouri nunta? Parintii celor 2 tineri, cat si nasii, adica parintii spirituali, ofera cadourile cele mai consistente. Cadourile pot fi reprezentate de obiecte necesare in noua viata sau cadouri in bani pentru ca tanarul cuplu sa-si achizitioneze singur ce are nevoie.

Toti invitatii la petrecere trebuie sa ofere cadouri nunta mirilor, fie in bani, fie in obiecte. Interesant este ca darul in bani a inceput sa fie demodat si astazi a aparut asa numita “Wish List”, “Lista di Nozze” sau, mai pe romaneste “Lista de Dorinte”.

Astfel, mirii isi fac o lista cu tot ceea ce-si doresc, iar nuntasii sunt cei care bifeaza lista. Foarte simplu, iar in acest mod mirii vor primi exact ce-si doresc si ce au nevoie si se evita si dublurile. Mult mai practic si mai cinstit asa.

Idei cadouri nunta pentru tinerii insuratei

Si acum sa revenim la problema care te arde cel mai tare, ce cadouri nunta sa oferi? Ei bine, GiftExpress te scoate din dilema si-ti sugereaza cateva propuneri interesante:

  1. Icoane cu Fecioara Maria, tablouri cu ingeri pazitori, tablouri cu Cina cea de taina, cu Iisus sau cu Sfanta Familie, toate acestea sunt cadouri simbolice de protectie foarte potrivite pentru tinerii insuratei;
  2. Rame foto. Placate cu argint si realizate in Italia, ramele foto sunt potrivite drept cadou nunta. Pot fi personalizate cu mesaj;
  3. Cadou personalizat. Este vorba despre un cadou elegant ce poate fi personalizat cu un mesaj special pentru miri. Acest cadou este compus dintr-o sampanie pictata si frumos decorata cu flori si un mesaj personalizat, 2 pahare de sampanie personalizate si ele si o cutie eleganta;
  4. Cutie de bijuterii. Este o superba cutie din lemn placata cu argint si lucrata in Italia. Aici mirii isi pot pastra verighetele. Se poate personaliza dupa bunul plac al clientului;
  5. Cadou de lux, un vin excelent si o icoana argintata reprezinta un cadou rafinat, elegant ce poate fi personalizat.

Viziteaza giftexpress.ro si vizualizeaza si celelalte cadouri nunta de la GiftExpress si alege ceea ce se potriveste cel mai bine mirilor tai!