Doua stiluri diferite de amenajare spatii verzi

Natura este cea care ne tine in viata… Poate parea o afirmatie cam partinitoare, insa, daca este sa tinem cont de faptul ca natura ne ofera atat conditiile atmosferice de care avem nevoie pentru a respira, dar si posibilitatea de a ne recreea, atunci putem spune linistiti ca nu am putea trai fara natura si frumusetea acesteia. Si pentru ca vorbim despre frumusetea naturii, aceasta poate fi evidentiata mult mai bine cu ajutorul expertilor in amenajare spatii verzi. Suntem firma Coman Spatii Verzi din Timis, iar datorita pasiunii pentru frumos dar si pentru natura reusim sa realizam lucrari de amenajare spatii verzi care vin sa inobileze orice sediu de firma, locuinta sau institutie.

Stilul de amenajare spatii verzi european

Despre amenajarea spatiilor verzi putem spune chiar foarte multe lucruri, insa pentru schimba unpic perspectiva, vom privi arta de amenajare spatii verzi prin prisma stilurilor si a diferitelor tipuri de abordari pentru curtea unei vile sau a unei case. Evident, aceste principii pot fi aplicate si pentru spatiile verzi ale firmelor sau sediilor de institutii.

Sunt cateva mari curente la moda in domeniul esteticii si a designului de spatii verzi. Stilul european este cel mai comun, acesta mergand pe idea pastrarii caracteristicii naturale a intregului ansamblu. Pentru asta se folosesc elemente decorative clasice, cu aspecte si texturi ce le imita pe cele naturale. Asadar, o amenajare spatii verzi in stil european implica folosirea tuturor elementelor prezente deja in zona sau prin construirea unora care sa imite la perfectie natura. Asadar, includerea elementelor din piatra, a cursurilor naturale sau artificiale de apa, a mobilierului dar si a elementelor decorative, este in general apanajul stilului european.

O amenajare spatii verzi in stilul clasic sau european poate prezenta riscul de a supra-incarca zona cu elemente naturale, pierzandu-se oarecum identitatea si unitatea conceptului si a aspectului general. Evident, rolul echipelor noastre de amenajare spatii verzi este acela de a mentine un echilibru intre numarul elementelor naturale si varietatea acestora. Stim ca toata lumea apreciaza varietatea si superbele culori ale florilor si ale copacilor, insa, atunci cand exista un anumit principiu de asortare si o ordine a cromaticii si a formelor, atunci lucrurile devin chiar superbe.

Stilul de amenajare spatii verzi Zen si al echilibrului

Un alt stil de amenajare spatii verzi foarte popular imita oarecum ceea ce se intampla in orient, mai exact in Asia. Stilul Zen este un curent mai nou sa zicem astfel, si nu tine in mod neaparat de folosirea Bonsailor sau a altor plante asiatice. Bine inteles, un Bonsai isi are frumusetea sa unica, insa, o amenajare spatii verzi in stil Zen este axata pe echilibrul dintre materiale, Ying si Yang, folosirea extremelor pentru a realiza o unitate. Astfel, prin pastrarea unui echilibru perfect intre natura si non-natura (pietre, nisip, pietris, etc.) se pot obtine efecte spectaculoase. Trebuie sa spunem in primul rand ca stilul de amenajare spatii verzi Zen este pretabil in mod direct proiectelor si cladirilor moderne si minimaliste.

Despre natura si modurile de amenajare spatii verzi putem vorbi in continuu, insa ce poate fi mai frumos decat sa admirati pe viu frumusetea naturii. Profita acum de aceasta ocazie si solicita mai multe informatii despre amenajare spatii verzi pe siteul nostru, www.coman-spatiiverzi.ro