Acoperisuri verzi – Odu.ro

acoperis verde

acoperis verde
Acoperişurile verzi extensive care sunt si usoare se pot amenaja la construcţiile special concepute pentru a susţine greutăţile mici la suprafaţă, si ca sa beneficieze de toate avantajele oferite de o zona ecologica, de o zona care are verdeață, ele putând fi amenajate chiar si pe clădirile existente deja, in momentul in care se fac renovari ori mansardare si acolo unde nu sunt necesare cheltuielile pentru consolidarea structurii de rezintenţă pe care o are deja clădirea, ele fiind sisteme ale acoperişurilor verzi ce au fost dezvoltate in cazul acoperișurilor avand o structură ușoară, la acoperişurile vii,la cele extensive, utilizand atat specificul cat şi cantităţii de materiale pentrua se ajunge la niste greutăţi scazute la suprafaţă.
Astfel de sisteme se monteaza intr-un timp foarte scurt, iar pentru acest lucru se ţine cont in primul rand de înclinaţia şi de forma acoperişului, sisteme fiind perfect adaptate specificului oricarei clădiri.

Începand inca din faza de proiectare a fiecarei viitoare construcție ecologice care e realizata pe terase, pe acoperiș,etc., specialistii in acoperisuri verzi ii pot asigura pe clienti de intregul lor sprijinul pentru a-si alege sistemul cel mai bun si potrivit pentru investiția lor, sistem care sa fie inclusiv în raport cu bugetul alocat și cu posibilitățile efective de constructie. Stratul de filtrare face parte integranta din acoperișurile verzi si au rolul de împiedicare al transportarii componentelor substratului în adâncime, contribuind in acelasi timp la protejarea hidroizolaţiei impotriva eventualelor degradări de tip chimic. Stratul de separație care se întinde inclusiv peste hidroizolația acoperișului, in felul acesta măreste eficacitatea pe care el o va avea. Se poate folosi o folie din polietilenă, compatibilă cu bitumul.

Producătorii materiale utilizate pentru a amenaja acoperișurile verzi sunt recunoscuti si pe plan local dar si pe plan internațional, iar echipele specialistilor au inclusiv proiecte comune finalizate, avand rezultate fiabile și spectaculoase si putand sa realizeze montajul și întreținerea componentelor acoperisurilor de acest fel.

Elementele constructive

Prin specialisti, calitatea pe care o au elementelor constructive care fac parte din amenajările utilizate la acoperișurile ecologice o sa fie dublată si de profesionalismul dat de factorul uman, care e calificat și experimentat în utilizarea și întreținerea componentelor utilizate in cazul construcțiilor.
Constructia poate fi si o hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau in cazul clădirilor de birouri care au terase verzi intensive la care se adauga locuri de recreere, locuri de odihnă, inclusiv un centru comercial cu parcare si acoperiș verde care sa fie de tip peisaj, situat undeva chiar pe acoperișul pe care il are clădirea.
Competențele pee care le au echipele de specialisti pot asigură clientii ca produsele utilizate în proiectul respectiv sunt compatibile si rezultatul acestora va fi unitar.

Stratul sau voalul de filtrare

Elementul acesta este un strat component al acoperișurilor verzi avand rolul de împiedicare al transportarii componentelor substratului, în adâncimea de la structura de protecţie, si in acelasi timp , contribuie la procesul de protejare al hidroizolaţiei impotriva eventualelor degradări ce sunt de ordin chimic.
Stratul filtrant e important să poata respecte unele cerințe:
– nu trebuie sa fie degradat de mediu;
– nu trebuie sa degradeze mediul;
– trebuie să fie rezistent in fata intemperiilor.