Mix Equipment, furnizor de grupuri electrogene in toata tara

Grupuri electrogene sau generatoare de curent sunt dispozitive ce au capacitatea de a transforma energia mecanica in energie electrica, astfel incat aceasta sa fie intrebuintata intr-un circuit extern. Care este sursa energiei mecanice in acest caz? Ea poate varia de la manevrarea unei manivele pana la folosirea unui motor ce are combustie interna. Cert este ca un grup electrogen este extrem de disponibil si iti va face viata mai usoara in cazuri precum intreruperile de energie electrica sau lipsa accesului la o sursa care sa furnizeze energie electrica.

Cum arata grupuri electrogene?

Grupuri electrogene sunt construite pe un sasiu care este sudat. Motorul si alternatorul grupurilor electrogene sunt fixate de aceasta structura din otel prin suporti antivibranti. Unde se gaseste rezervorul? In interiorul sasiului si nu intra in niciun caz in contact cu motorul sau alternatorul.

Cum se obtin tensiunile stabile? Sistemul de reglare a sarcinii este mecanic si nu conteaza marimea sarcinii, astfel se obtin tensiunile stabile. Bateria este de 12 sau 24 de volti si de la ea se face pornirea grupului electrogen. In dotarea standard a unui grup electrogen se afla si incarcatorul.

Functioneaza grupurile electrgene la temperaturi mici? Desigur, iar pornirea se face foarte usor datorita preincalzitorului care se afla situat in lichidul de racire. Cum sta treaba cu puterea unui grup electrogen? Aceasta este continua, este o putere maxima ce este admisa pe durata secventei de variatie intre 65 si 80%. Astfel, aceasta putere se poate utiliza un numar nelimitat in fiecare an. Supraincarcarea permisa este de doar 10%, exceptie face doar cazul in care caracteristicile motorului vor indica altceva.

Insa trebuie sa amintim si de puterea pe timp limitat pe care un grup electrogen o furnizeaza maxim 500 de ore anual, adica 300 de ore de functionare continua intre perioadele de intretinere. Insa acest tip de operare afecteaza negresit durata de viata a grupului electrogen.

Cum se aleg grupuri electrogene?

Pe piata exista fel si fel de modele de grupuri electrogene, insa cum se alege cel mai potrivit? Va trebui sa tii cont de urmatoarele intrebari care cu siguranta te vor lumina:

  1. Grup electrogen ca sursa de avarie sau grup electrogen ca sursa independenta;
  2. Grup electrogen pentru interior sau pentru exterior?
  3. Grup electrogen fix sau mobil?
  4. Care sunt consumatorii pentru care ai nevoie de grupul electrogen? Dar tensiunea de alimentare si ce puteri au consumatorii?
  5. Se vor alimenta motoare electrice? Ce tip de pornire au acestea, puterea si tensiunea?
  6. Toti consumatorii vor functiona simultan sau se va opta pentru cuplarea secventiala?
  7. Proiectantul instalatiei electrice ce tip de putere recomanda pentru grupul electrogen?
  8. Care este regimul de exploatare, usor sau intens?

De unde se pot cumpara grupuri electrogene?

Pentru a intra in posesia unor grupuri electrogene de prima calitate, contacteaza reprezentatii companiei Mix Equipment. Te vei bucura de consultanta de specialitate asa incat sa-ti alegi echipamentul potrivit nevoilor tale, de diversitate si de preturi foarte bune. Marca Visa, Hertzel, Zenessis si Energy, de toate gasesti la Mix Equipment, producatori renumiti in a caror calitate te poti increde!