Alpin Air – solutia ideala pentru montarea antenelor 4G!

4g

Tehnologia 4G este a patr4ga generatie de tehnologie pentru comunicatiile mobile si cea mai noua dintre ele. Aceasta functioneaza si in Romania de la sfarsitul anului 2012. Ofera cea mai rapida alternativa de transmitere a datelor, vitezele de transmitere ajungand pana la 20 de mb/s, viteza net superioara oricarui tip de conexiune la internet, fie ca vorbim de retea de cabluri sau retelele de fibra optica.

Compania Vodafone a fost cea care a introdus pe piata romaneasca aceasta tehnologie ce este prezenta in 8 orase importante ale tarii, printre care: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Craiova etc.

Principiul de functionare al acestei tehnologii este asemanator cu vechile tehnologii (2G, 3G, 3.5G etc), doar ca suportul pe care se permite functionarea este mult mai eficient, astfel aparand vitezele mari de transmitere a datelor. Smartphone-ul sau laptop-ul nu fac altceva decat sa codifice cererea; o impart in mai multe informatii, apoi o trimit unei antene speciale 4G, care la randul ei va trimite informatia la destinatar, internetul spre exemplu. Acesta din urma va raspunde prompt cererii si va intoarce utilizatorului comanda dorita, intr-un interval de timp foarte scurt.

Principalul avantaj al acestei tehnologii, si anume viteza mare de transmitere a datelor, este datorat unor optimizari realizate atat terminalului ce transmite informatia, cat si antenelor ce realizeaza comunicarea dintre expeditorul si destinatarul informatiilor. Serviciul de voce si cel de internet vor fi furnizate in acelasi mod, astfel ca utilizatorul se va bucura de o experienta inedita.

Din punctul de vedere al intretinerii retelei de comunicatii mobile 4G, costurile vor fi mult mai mici, astfel ca pe termen lung se estimeaza o scadere substantiala a pachetelor abonamentelor de date ale altor retele.

Aceasta tehnologie a aparut datorita cererii tot mai mare de informatii pe baza internetului de pe telefoanele mobile. Daca in 2010, un miliard de telefoane mobile aveau conexiune la internet, se estimeaza, conform cercetarilor de piata, ca acest numar va ajunge la incredibila cifra de 5 miliarde pana in anul 2015. Acest fapt reduce cererea de internet de pe dispozitivele fixe, amplificand-o pe cea venita din partea dispozitivelor mobile, lucru care a dus, inevitabil, la aparitia unei tehnologii mult mai performante de transmitere a datelor.

Pentru a va da seama de performantele acestei tehnologii, s-a realizat un test in Romania: Un DVD de 4.7 GB a fost descarcat, folosind reteaua 3G, in 90 de minute, iar folosind noua tehnologie 4G, in doar 7 minute.

Firma Alpin Air pune la dispozitie clientilor servicii de alpinism utilitar in sectorul telocomunicatiilor, dar si pentru uzul civil sau industrial. Avand cunostinte temeinice despre aceasta noua tehnologie 4G, specialistii firmei ofera si servicii de montaj antene 4G. Montarea se realizeaza respectand normele in vigoare, iar calitatea lucrarii se ridica la cele mai inalte standarde din domeniu.4g

Lucrarea de montare a antentei 4G este realizata cu echipamente de siguranta si de escaladare de cea mai buna calitate. Fiind infiintata in anul 2008, firma craioveana s-a impus cu usurinta pe aceasta piata a alpinismului utilitar, datorita pregatirii echipei, echipamentelor si tehnicilor avansate folosite in realizarea serviciilor. Pentru operatorii de telecomunicatii ce vor sa foloseasca noua tehnologie 4G, firma craioveana ofera solutia ideala, asadar nu ar trebui sa ezitati niciun moment sa ii contactati.

Puteti citi un articol interesant despre serviciile de mediere accesand link-ul urmator: http://www.articolebiz.ro/?p=2068