Alsafix: tot ce trebuie sa stii despre ancore chimice

ancore chimice

ancore chimiceAlsafix, una dintre cele mai importante nume in domeniul distributiei de sisteme de fixare, aduce in Romania cele mai rezistente ancore chimice de tip mortar de injectie, care pot fi utilizate in materiale suport precum: betonul, piatra naturala, caramida si boltari BCA. Asadar, daca esti in cautarea unui furnizor care sa-ti puna la dispozitie o gama diversificata de ancore chimice de o inalta calitate, la preturi accesibile, Alsafix este solutia!

Ancore chimice: ce sunt si cum se monteaza

Ancora chimica este denumirea generica a rasinii/mortarului/lichidului care realizeaza fixarea unui element din otel (tija filetata, bara de armatura, bolt) in beton (piatra, caramida) prin lipire. Cu alte cuvinte, ancorele chimice constau dintr-o tija striata, amprentata sau filetata, prevazuta cu o ureche, care se fixeaza in gaura folosind un compus chimic. Ancorele chimice intaresc stanca prin actiunea rasinii care patrunde in eventuale fisuri sau gauri.

Dupa ce s-a introdus amestecul chimic in gaura, se monteaza prin insurubare tija filetata sau bara de armatura. Astfel, se produce o reactie chimica, iar dupa o anumita perioada de timp ancora chimica se intareste, rezultand fixarea tijei sau a barei de armatura.

Cand se folosesc ancore chimice?

Ancorele chimice se folosesc pentru montajul diferitelor elemente, fie ca este vorba de stalpi sau structuri metalice, utilaje sau echipamente, ori elemente de mobilier, etc, pe structuri din beton cu ajutorul tijelor filetate.

De asemenea, ancorele chimice sunt ideale si pentru montarea unor bare de armatura post instalate: prelungiri de fundatii, placi, plansee, ancorare plansee de pereti mulati, etc.

Tipuri de ancore chimice

-tip mortar de injectie (sau rasina): se livreaza in tuburi si se monteaza cu ajutorul unor pistoale de injectie. Tuburile din plastic pot fi de diferite volume;

– tip capsule (din sticla sau folie de plastic): in fiecare gaura se fixeaza o capsula.

De ce ancore chimice?

In primul rand, ancorele chimice sunt cele mai sigure si rezistente fixari in beton. In al doilea rand, acestea se pot monta aproape de margine si sunt eficiente in gauri realizate prin carotare. Mai mult decat atat, ancorele chmice sunt indicate si pentru materialele cu goluri, fiind eficiente si in beton de consistenta slaba.

Un argument in favoarea ancorelor chimice este cel al durabilitatii, durata de viata fiind de aproximativ 50 de  ani. In plus, ancorele chimice pot fi folosite si la temperaturi extreme, in intervalul -40 si +80 de grade Celsius.

Alsafix: specialista in ancore chimice

Alsafix, parte a grupului Alsafix Franta inca din 2006, iti pune la dispozitie o gama completa de ancore chimice pentru diverse aplicatii. Toate ancorele chimice comercializate au primit agrement ETA (Agrementul Tehnic European) pentru a fi utilizate in materiale suport precum beton, piatra naturala, caramida, sau boltari BCA.

Ancorele chimice disponibile in catalogul nostru de produse sunt atat pentru sarcini mici si medii, cat si pentru sarcini mari.

Avantaje ancore chimice Alsafix

– fixare rapida si de durata;

– pot prelua sarcini foarte mari;

– se pot monta aproape de margine;

– rezistenta la actiuni seismice;

– rezistenta la foc;

– se pot utiliza pentru materiale transparente;

– se pot utiliza in gauri inundate;

– rezistenta la temperaturi extreme.

Pentru a consulta intreaga oferta Alsafix si pentru a achizitiona ancore chimice, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne. Raspundem prompt oricarei solicitari.