Cum ingrijesti corespunzator tamplarie PVC

Cum ingrijesti corespunzator tamplarie PVC

Tamplarie PVC a invadat casele din Romania pentru ca impreuna cu geamurile termopan sa reprezinte una dintre cele mai eficiente si mai ieftine metode de protectie impotriva frigului. De asemenea, acestea tin si caldura departe in timpul verii, dar si zgomotul. Insa tu stii cum sa le intretii si sa le ingrijesti corespunzator? Iti spunem noi!

Sfaturi utile pentru intretinere si ingrijire tamplarie PVC

 

Cum ingrijesti corespunzator tamplarie PVCPentru intretinere tamplarie PVC trebuie sa acorzi o mare atentie intrucat de operatiunile de intretinere depinde prelungirea duratei de viata a ferestrelor si usilor achizitionate. Astfel, este foarte important:

1. Ungerea feroneriei. In acest scop ai nevoie de un gresant foarte bun. Nu folosi vaselina siliconica, vaselina sau ulei de motor, desi producatorii de feronerie ar putea sa recomande si aceste produse, deoarece ele lucreaza in timp si vor distruge feroneria, prin atragerea prafului si a mizeriei care se depun pe feronerie si afecteaza astfel mecanismele de inchidere. Deci, pentru o ungere corecta se folosesc sprayuri gresante care pot patrunde si in profunzime, gresarea realizandu-se in totalitate. Nu uita sa ungi atat ferestrele cat si usile, sezonier, pe bulbii de inchidere, balamale, broaste si toate partile de miscare;

2. Intretinerea tamplariei PVC. Pentru ca aspectul final sa fie impecabil, si tamplaria PVC trebuie curatata. Se folosesc diverse solutii de uz casnic, insa sunt interzise benzenurile si dizolvantul de vopsea. Sezonier, adica in fiecare anotimp, sau dupa fiecare ploaie este recomandat sa se stearga geamurile pentru a nu patrunde murdaria in profunzime;

3. Nu uita de sticla. Aceasta trebuie sa straluceasca. Se folosesc sprayuri speciale pentru sticla si lavete;

4. Garnitura geamurilor termopan. Aceasta componenta aparte are un rol deosebit in etansarea fonica, dar si in cea termica a ferestelor si usilor termopan. Se sterge cu o carpa umeda imbibata in apa si detregent. Solutiile de intretinere ce se gasesc pe piata nu sunt indicate. De retinut ca in timp toate garniturile se uzeaza, se taseaza si se rup, iar la un moment dat trebuie inlocuite cu totul. Aceasta schimbare se face o data la 3 ani sau cand observi ca sunetul de afara patrunde in locuinta, patrunde si vantul, si frigul de afara, in camera feroneriei se face condens sau patrunde chiar ploaia pe geam;

5. Pentru curatarea tamplariei PVC foloseste intotdeauna o carpa non-abraziva, sapun si apa. Sterge apoi tamplaria si las-o la uscat. Daca murdaria este veche, foloseste creme speciale pentru PVC, pentru sticla opteaza pentu role de hartie.

De unde cumpar tamplarie PVC?

 

O firma producatoare de tamplarie PVC in tara noastra este Confort Plast din Iasi. Aceasta iti pune la dispozitie tamplarie PVC cu profile Salamander, StreamlineCum ingrijesti corespunzator tamplarie PVC1 sau blueEvolution 92. Acestea sunt de calitate germana si au 5, 6 sau chiar 7 camere pentru o cat mai buna izolare.

Astfel, pe langa faptul ca usnt de calitate si au viata indelungata, tamplaria PVC de la Confort Plast are si un pret bun de achizitie. Pentru orice informatii despre intretinerea si curatarea lor cel mai bine este sa apelezi direct la producator. Acesta iti va da cele mai pretioase ponturi!

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege tamplarie PVC de la Confort Plast. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Confort Plast? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0744-485.230 sau trimite un e-mail pe adresa office@confortplast.ro.

Articol oferit de 2biz.ro.