Cablero – Siguranta, calitate si performanta

Cabluri-tractiune-otel-5D29GForte de rupere foarte mari. Rezistente la strivire. Alungire scazuta. Timp mare de exploatare. Rezistente la uzura. Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile de baza ale cablurilor de tractiune din otel, echipamente folosite cu precadere in domeniul industriei, ocupand un rol deosebit de important in productia siderurgica mondiala. Cablurile de tractiune pot fi utilizate in diferite zone de activitate precum exploatari forestiere, remorcare, planuri inclinate, constructii, instalatii de ridicat, motiv pentru care acestea sunt echipamente obligatorii acolo unde se doreste rezistenta, performanta si nu in ultimul rand siguranta.

Un cablu de otel reprezinta un ansamblu de mai multe sarme, ce pot avea sectiuni circulare sau de mai multe frome, sau mai multe toroane, in cazul cablurilor compuse, infasurate elicoidal in jurul unei inimi centrale, intr-unul sau mai multe straturi. In constructia si exploatarea utilajelor din industria extractiva, dar si in activitatea de extractie a minereurilor se intalneste o varietate foarte vasta de astfel de cabluri, datorita avantajelor pe care le au la baza. Indiferent insa, de domeniul in care sunt folosite, cablurile de tractiune din otel sunt supuse urmatoarelor solicitari:

– intindere datorata sarcinilor axiale ce actioneaza, in generalcu socuri

– incovoiere sub sarcina pe elemente de ghidare

– frecare pe suprafete de ghidare

– agresivitatea mediului ambiant in care lucreaza

– strivire la contactul cu elementele de ghidare si intre elementele cablului

Din cauza acestor solicitari, cablurile de tractiune din otel, sunt confectionate in asa fel incat sa fie rezistente la actiune mediilor agresive dar si  la schimbarea intensa a directiei de indoire. Pe langa toate acestea, au asigurata rezistenta la uzura datorita prezentei sarmelor de diametru mai mare in stratul superior al toroanelor. Cu toate acestea, pentru randamentul dorit si o buna functionalitate, trebuie respectate urmatoarele masuri: sarmele care intra in componenta unui cablu trebuie sa fie stranse pentru a asigura un contact optim intre ele, si nu in ultimul rand, toroanele se rasucesc cu pas uniform, fara sa prezinte sarme rupte sau incalecate.

Daca esti in cautarea unei firme care sa-ti puna la dispozitie cabluri de tractiune din otel performante si care indeplinesc standarde calitative inalte, Cablero, cel mai bun producator de cabluri din otel, lanturi, accesorii si lanturi antiderapante din Romania, are solutia pentru tine. Astfel, ai accesul la o gama variata de cabluri tractiune otel, in functie de necesitati. Poti opta pentru un cablu din otel mat, care poate rezista la sarcini teoretice cuprinse intre 900 si 9135 kgf, sau pentru solicitari mai mari, cabluri din otel mat cu toron in flux. Acestea rezista la sarcini teoretice de rupere pana la 58.000 kgf. Pe langa toate acestea, pentru o sigurant desavarsita si un grad mare de rezistenta, poti alege si alte modele care au in compozitie materiale de tratare si intarire.

Cu o experienta de 20 de ani pe piata de profil, Cablero, a urcat in Topul National al Firmelor Private din Romania, avand la baza un catalog impresionant de produse. Mai mult, Cablero Iasi, utilizeaza cele mai noi tehnologii cu caracter unicat in tara.  Din lista noastra de produse fac parte: chingi textile de ancorare, cabluri otel zincat, cabluri inox, ghingi de ridicare, chingi textile, lanturi comerciale, lanturi ridicare, precum si multe altele, toate la preturi foarte avantajoase. Pentru mai multe detalii acceseaza pagina noastra de internet si alege sa colaborezi cu cei mai buni in domeniu.