Caracteristicile si avantajele adezivului de parchet

adeziv parchet

adeziv parchet

In momentul montarii unui parchet, o serie de accesorii sunt absolut necesare, unul dintre acestea fiind adezivul de parchet, necesar pentru lipire.

Exista pe piata de specialitate a adezivilor de parchet, adezivi elastici care sunt fara solvent si utilizati pentru lipirea pardoselilor de lemn, adeziv elastici, de tip mono-component, fara solventi si cu o intarire rapida , folositi pentru a se putea lipi pe intreaga suprafata pe care o au pardoselile din lemn.

Domenii de utilizare

Domeniile de utilizare ale adezivilor sunt in principal:

  • Pentru lipirea pe toata suprafata, utilizndu-se adezivul de parchet in cazul parchetului masiv, al celui parchet stratificat, pentru sipci, panouri, lamele lungi, scanduri, etc., la parchetul mozaic, la cel industrial, in cazul lamelelor subtiri de parchet, al pavarilor cu lemn si pentru panourile aglomerate;
  • Pentru lipirea pe toata intreaga suprafata se mai poate folosi acest tip de adeziv de parchet , cu el putand sa se lipeasca pardoselile din lemn masiv dar si parchetul stratificat cu lamele, scanduri, panouri aglomerate si placi, in cazul parchetului mozaic, al celui industrial, laminat, precum si pentru placile aglomerate;
  • Pentru a se lipi placile din lemn masiv fie el nut sau feder, pentru parchetul triplu-stratificat, dar si pentru panourile aglomerate;
  • Este utilizat si pentru lipirea in cordoane, putand fi lipite placi din lemn masiv dar si din lemn triplu-stratificat, ca si placile aglomerate.

Adezivul este mono-component, fiind oricand  gata de utilizare, are proprietati bune in ceea ce priveste intarirea rapida si lipire initiala bine facuta, iar pardoseala poate sa fie slefuita si finisa dupa aproximativ 12 ore in cazul  lipirii pe toata  suprafata , lipire facuta in mod ideal la +23°C  si pentru o grosime care ajunge la 1 mm.

Avezivul are o lucrabilitate excelenta, fiind si extrudat usor din pistol, si este si elastic, fiind un adeziv care are proprietati bune de atenuare al zgomotului produs de pasi. Deasemeni este recomandat pentru utilizare la orice tip de pardoseala din lemn si cu precadere pentru lemnul problematic, ca de exemplu  fagul, bambusul sau artarul.

Se recomanda spre utilizare pentru a se lipii pardoselile din lemn direct pe placarile ceramice care sunt vechi, reduce solicitarea asupra stratului de suport,  adezivul elastic avand capacitatea de reducere al solicitarii transversale dintrestratul de suport si  pardoseala din lemn.

Deasemeni este recomandat adezivul de parchet pentru a se lipi parchetul peste diverse  sisteme de incalzire care se pot afla  in pardoseala.

Un alt avantaj este acela ca adezivul va compensa  micile denivelari pe care le are stratul suport iar un eventual surplus de adeziv aplicat intre elementele care sunt lipite poate fi  indepartat prin slefuirea adusa la finisarea finala a pardoselii.

Tipuri de adeziv parchet

Anumite tipuri de adeziv elastic, au  o vascozitate mica si sunt fara solventi pentru obtinerea unei lipiri bune a  pardoselilor din lemn.

Adezivii elastici sunt si ei de tip mono-component, nu au solventi si beneficiaza de o intarire rapida fiind utilizati pentru lipirea pe toata suprafata  pardoselilor din lemn.

Mai multe pe Decolandia.Ro.

admin

admin