Ce presupun niste proiecte case mici

proiecte case mici

proiecte case mici

Daca pana acum lumea era interesata de proiecte de case cat mai mari, odata cu cresterea costurilor de intretinere a locuintei si cu miscarile economice care au avut loc in societatea noastra, tot mai multi romani cauta proiecte case mici, care sa se poate realiza cu investitii minime si intr-un timp cat mai scurt. Sa vedem insa ce anume presupun niste proiecte case mici.

Din ce sunt formate niste proiecte case mici

In general, cei care sunt interesati de proiecte case mici, vor ca acestea sa contina camera de zi sau sufragerie, dar care sa poata fi folosita si pentru dormit in caz ca este nevoie, bucatarie, baie si cel putin 1 dormitor. Ca si idee, aceste proiecte case mici seamana foarte mult cu structura unor aparatamente cu doua sau cu trei camere, iar in cazul in care se exagerea putin cu aceste proiecte case mici, se poate ajunge chiar la forma unei garsoniere, ceea ce inseamna ca se renunta la sufragerie. O astfel de alegere nu este tocmai potrivita, mai ales cand exista posibiltatea unei compartimentari eficiente. Chiar daca pentru un cuplu poate parea suficient, in momentul in care mai apare un membru in familie, cel mai probabil un copil, locuinta va fi nepotrivita si respectivul proiect de casa nu se va mai dovedi potrivit.

Care sunt dimensiunile exacte pentru niste proiecte case mici

Sa vedem concret care sunt dimensiunile minime pe care ar trebui sa le aiba spatiile unor proiecte case mici.

Sufragerie este, bineinteles, cea mai mare incapere, si ar trebui sa masoare cel putin 16 mp, dar nu exagerati cu dimensiunea ei in detrimentul altei incaperi cum ar fi dormitorul sau bucataria.

Pentru bucatarie par sa fie suficienti 7 la 8 mp, dar aveti grija la proportia care se creeaza intre lungimea si latimea sa, astfel incat sa puteti sa va montati mobila si electrocasnicele asa cum doriti. De exemplu, daca vreti sa puneti toate dulapurile pe un perete, aveti in vedere ca acesta ar trebui sa masoare cel putin 3,5 m, daca nu chiar 4 m. In ceea ce priveste locul destinat servirii mesei, in cazul proiectelor de case mici, acesta se gaseste in cadrul bucatarie si masora in jur de 4 mp, adica atat cat ocupa un coltar cu masa, sau o masa clasica.

Baia la proiecte case mici masora 6 mp si este aproape patrata. Aceasta este ideala atat pentru montarea unei cabine de dus cat si pentru montarea unei cazi. Daca doriti sa montati in acest spatiu si masina de spalat, ar trebui sa va ganditi la o baie de minim 8 mp.

Pentru dormitor aveti nevoie de cel putin 10 mp , dar aveti in vedere ca mobilierul pentru acest spatiu este format doar dintr-un sifonier si un pat dublu. Unul dintre dezavantajele pe care le presupun niste proiecte case mici este ca mobilierul trebuie adaptat spatiului nu tocmai generos, dar care, daca este amenajat corespunzator este ideal chiar si pentru o familie cu doi copii.

Detalii peĀ www.Crihan-construct.ro

 

admin

admin