Ce puteti face cu niste laptopuri mai vechi ?

laptopuri

laptopuri

De la cutii mari, badarane, cu performante uluitoare pe atunci, insa in prezent de-a dreptul hilare, computerele au o evolutie spectaculoasa, iar daca este sa privim modul in care acestea au influentat dezvoltarea umanitatii putem spune ca lumea IT a influentat toate aspectele umanitatii. Azet Shop este parte activa a lumii IT fiind furnizor de solutii si echipamente IT cum ar fi laptopuri, accesorii, dar si baterii, tastaturi si multe altele. Intr-unul din articolele noastre am privit asupra uneia din cele mai mari probleme ale posesorilor de laptopuri. Daca atunci am vorbit despre caldura excesiva pe care acestea le emana in anumite situatii, in cadrul acestui articol vom vedea mai exact cum puteti imbunatatii performantele unui laptop sa zicem de acum 4 – 5 ani pentru a putea face fata cu brio noilor provocari prilejuite cu marirea complexitatii sistemelor de operare si mai ales, de programele care par sa necesite resurse tot mai mari.

Ce upgrade-uri permit majoritatea tipurilor de laptopuri

In primul rand, trebuie sa stiti ca unele laptopuri sunt foarte limitate in ceea ce priveste marirea performantelor. Asadar, trebuie sa stiti ca procesorul, placa video si uneori si memoria RAM dar si unitatea de stocare (Flash – eMMC, etc.) nu pot fi schimbate la unele modele de laptopuri la care acestea sunt lipite direct pe placa de baza. Cel mai bun exemplu de astfel de modele sunt netbook-urile si unele notebook-uri produse de catre companii ca Apple, Asus, HP, etc. Pentru a afla ce posibilitati de upgrade aveti, puteti sa cereti parearea unui expert IT fie din echipa noastra, sau la unul din retailer-ii din orasul dumneavoastra.
Inainte de a incepe orice operatiune sau achizitie trebuie sa verificati printr-o simpla cautare pe internet, configuratia actuala a produsului dar si lista de piese cu care acesta este compatibil. Majoritatea modelelor de laptopuri din 2011 – 2012 sunt compatibile cu ultimele standarde DDR3, S-ATA2, mini-PCIe si altele. Cel mai usor upgrade ce poate fi facut cam la orice tip de laptopuri este cel de memorie RAM si unitate de stocare. Asadar, in limita capacitatii maxime (8Gb in mod normal) puteti adauga una de 8Gb sau 2 placute de 4Gb de RAM. Aceasta schimbare necesita in mod obligatoriu si o varianta de sistem de operare pe 64Bit, in caz contrar,daca folositi un Windows pe 32Bit, acesta nu va putea recunoaste mai mult de 3,9Gb memorie RAM. Cu cat mai mult RAM, cu atat mai multe aplicatii puteti rula in paralel, deci veti putea beneficia de un multi-tasking mult mai bun, dar si de o rapiditate a sistemului mai buna.

Orice tip de laptopuri cu S-ATA2 vor merge perfect cu un SSD

Un alt upgrade ce poate fi facut cu usurinta la toate modelele de laptopuri este cel de stocare. De cele mai multe ori, laptopurile folosesc Hardisk-uri, care au limite lor, mai ales in ceea ce priveste rata de transfer. Unitatile SSD (Solid State Drive) ofera viteze de pana la cativa Gb/s dar si o rezistenta foarte buna la socuri si trepidatii. Astfel, nu numai ca puteti extinde viata bateriei, dar va veti bucura de asemenea si de performante foarte bune ale laptopului.
In concluzie putem spune ca dupa schimbarea acestor elemente, orice tip de laptopuri produse dupa anul 2010 – 2012 vor putea fi mult mai performante. Insa, totul vine cu un pret, asadar, pentru aceste 2 upgrade-uri pregatiti-va o suma de minim 1000RON.
Noi va asteptam pe siteul nostru www.azetshop.ro pentru a afla si mai multe sfaturi utile, dar si pentru a consulta oferta noastra de produse si piese pentru laptopuri.

admin

admin