Echipamente de protectie pentru joburi sigure

echipamente de protectie

echipamente de protectie

Munca este o bratara de aur, indiferent de natura ei sau de gradul de complexitate. Insa, daca in general in ultima vreme erau la cautare posturi de IT, psihologi, avocati si in general domenii ce implicau mai mult munca de la birou, recent angajatorii au realizat ca o economie nu poate exista fara industrie. Facility Distrib este furnizorul cu solutii complete pentru domeniul industrial, oferind produse si servicii competente pentru ramura industriala, fie ea cea alimentara sau din alte domenii, cum ar fi cel de productie ansamble si subansamble dar si alte arii de activitate.

Indiferent de domeniu de activitate, intr-o facilitate de productie, angajatii au nevoie de echipamente de protectie adecvate profilului muncii lor, dar si a facilitatii. Elementele de proteoctie pe care vi le oferim include atat produse destinate protejarii corpului, capului, dar si a membrelor, cum ar fi manusi speciale de protectie dar si incaltaminte de protectie.

Desi legislatia protectiei muncii in vigoare specifica in mod clar obligativitatea existentei unor echipamente de protectie, multi angajatori refuza sa respecte aceste prevederi. Acest articol il dedicam informarii tuturor angajatorilor cu privire la normele ce vizeaza siguranta angajatului si oferirea catre acesta de echipamente de protectie adecvate.

Echipamente de protectie pentru domenii de risc

In functie de domeniul de activitate al firmei la care urmeaza sa activeze angajatul, angajatorul sau reprezentantul cu factor de decizie al firmei, este obligat sa ofere atat setul de instructiuni complete privind protectia muncii, cat si echipamente de protectie necesare. Astfel, pentru personalul ce activeaza in medii cu factor de risc crescut se vor oferi elemente de protectie sporita cum ar fi costumatie completa ce include combinezon sau imbracaminte speciale, precum si protectii pentru ochi, nas, gura, cap, maini si picioare. De asemenea, pe langa aceste articole vestimentare de protectie, in functie de domeniul de activitate se pot oferi si elemente de nutritie si medicamente care sa contracareze posibile conditii de radiatii sau cele ce tin de natura muncii.

Angajatiia care lucreaza in domeniul constructiilor trebuie sa beneficieze de echipamente de protectie adecvate. Astfel, respectivului angajat i se vor oferi casca de protectie, manusi si ochelari de protectie, precum si incaltaminte speciala, ramforsata in zona degetelor. Totodata, angajatorul, ca si in orice alt caz, este obligat sa asigure personalului cursuri de protectia muncii si de prim ajutor.

Echipamente de protectie pentru domeniul alimentar

Pentru personalul ce deserveste unitati de productie alimentara, angajatorul este obligat sa ofere echipamente de protectie care sa asigure atat calitatea bunurilor fabricate, cat si sa elimine riscul de contaminare a produselor. Acest lucru se poate aplica prin oferirea catre angajat, halate si protectii pentru cap, nas, gura si maini de unica folosinta, dar si de asigurarea unui mediu curat si steril acolo unde este cazul.

Ca si concluzie, in Romania putem spune ca inca nu exista un nivel maxim de corectitudine in ceea ce priveste normele de protectia muncii, iar daca mai vorbim si despre echipamente de protectie, aici situatia este si mai rea. Tocmai din acest motiv va invitam sa ne accesati siteul, www.facilitydistrib.ro pentru a va procura echipamente de protectie de cea mai buna calitate pentru angajatii dumneavoastra.

admin

admin