Mic experiment de galvanizare metale

galvanizare metale

galvanizare metale

Aerul din atmosfera este destul de nociv pentru suprafetele si piesele metalice, iar pentru a proba acest lucru este suficient sa luati o bucata de aluminu nevopsit sau tratat si sa-l lasati afara pentru cateva saptamani. Umiditatea din aer va face ca bucata de aluminiu sa oxideze, iar intr-un timp mai indelungat, piesa din aluminiu se va deteriora. Din acest motiv exista cateva metode pentru a oferi pieselor metalice un strat protector anticoroziv, iar pe langa acoperirea cu lac sau vopsea, mai exista si procesul de galvanizare metale prin care, cu ajutorul chimiei si a curentului electric se poate aplica un strat protector de metal care va ocroti suprafata metalului oxidabil de actiunea coroziva a mediului.

Protejarea pieselor metalice prin galvanizare metale

Promt Distrib este solutia perfecta pentru orice firma sau companie ce activeaza in domeniul industrial al productiei de echipamente si piese metalice deoarece noi va oferim servicii profesionale de tratare prin galvanizare metale dar si prin alte tehnici de aplicare a straturilor protectoare pentru piese de orice dimensiuni din fier, aluminiu dar si alte metale. Galvanizarea este un proces ce imbina atat chimia cat si elemente de electrica, pentru a obtine un strat protector pe suprafata piesei supuse acestui proces.
Partea foarte interesanta este ca procesul de galvanizare metale poate fi reprodus chiar si de catre dumneavoastra folosind doar cateva elemente simple pentru a placa cu aur sau argint obiecte metalice din diferite metale. Acest mic experiment este foarte util pentru a reda stratul de aur de pe o bijuterie din argint placata cu aur, sau chiar puteti placa obiecte metalice cu argint sau aur. Pentru asta aveti nevoie de un vas din plastic transparent sau din sticla, o solutie electrolitica (apa cu sare sau una cumparata de la un magazin specializat) o baterie de 9V, un obiect din aur masiv (minim 12K) doua fire si un voltmetru digital (optional).

Folositi procesul de galvanizare metale pentru placari cu metale pretioase

Solutia electrolitica este cea care face toate minunea posibila. Asadar, pentru un experiment de observatie este suficienta si amestecarea in vasul de galvanizare a apei cu sare. (cantiatea de sare poate fi crescuta pana sa obtin rezultatele dorite). La fel ca si in cazul unui proces de galvanizare metale industrial, si pentru experimentul nostru vom avea nevoie de o sursa de curent electric. Aceasta trebuie sa fie polarizata (redresata sau cu + si -) iar de cele mai multe ori, o baterie de 9V sau folosirea unui transformator universal pe treapta de 9V sau 12V este mai mult decat suficienta.
Anodul, sau borna + este metalul sau obiectul care va ceda electroni. Asadar, inelul sau o bijuterie stricata din aur (de exemplu) va fi anodul instalatiei de galvanizare metale, aceasta piesa este cea care va ceda micro-particulele de metal care vor ajunge pe catod, borna – a sursei de alimentare (baterie sau transformator). Procesul de galvanizare metale are timpi variati, acestia depinzand de calitatea electrolitului dar si de puterea generata de catre sursa (pentru siguranta dumneavoastra, nu folositi surse mai puternice de 6 Amperi la 12V)
Ei bine, acesta este pe scurt si stiinta aplicata din spatele procesului de galvanizare metale. Pentru a afla mai multe despre noi, dar si despre serviciile noastre va asteptam pe siteul www.promtdistrib.ro

admin

admin