De ce sa-ti faci si tu o ecocardiografie

De ce sa-ti faci si tu o ecocardiografie

Daca vrei sa verifici starea valvelor cardiace, sa identifici afectiunile miocardului, sa detectezi cheagurile de sange ce s-au format in interiorul inimii sau sa detectezi diferite tumori cardiace, o ecocardiografie te poate ajuta.

Ce este o ecocardiografie?

 

De ce sa-ti faci si tu o ecocardiografieEcocardiografie mai este cunoscuta si sub numele de ecocardiograma sau ecografie cardiaca si reprezinta, de fapt, o sonograma a inimii. Trebuie stiut faptul ca ecocardiografia este o investigatie de prima linie pentru diagnosticarea bolilor cardiovasculare. Este de-a dreptul cruciala pentru diagnosticul bolilor cardiace, a tuturor bolilor cardiace, confirmand presupunerile medicului specialist si excluzand posibilitatea unei alte boli.

Ecografia cardiaca este neiradianta, neinvaziva, o tehnica imagistica ce utilizeaza ultrasunetele si reuseste astfel sa recompuna in timp real imaginile aflate in miscare ale aparatului cardiovascular. In ultimii ani, ecocardiografia a devenit un “must have”, fiind o investigatie simplu de efectuat si obligatorie pentru pacientii cu afectiuni cardiace.

Care sunt avantajele unei ecografii cardiace? Sunt numeroase:

– Este repetabila oricand este nevoie;

– Este ieftina;

– Nu necesita ca pacientul sa fie pregatit in prealabil pentru ecografie;

– Nu prezinta deloc riscuri si tocmai de aceea ea poate fi efectuata si pe copii sau femei insarcinate;

– Ofera informatii complete despre structura inimii si despre functia ei;

– Poate fi folosita si la Terapie Intensiva sau in salile de operatii, in cazurile in care este nevoie de medicul cardiolog.

Pentru reusita unei ecografii cardiace este absolut esential ca ecocardiograful sa fie de calitate, dar este nevoie si de multa experienta din partea medicului care interpreteaza ecografia, este nevoie de calitatea imaginii, dar si de softurile cu care este dotat echipamentul.

De cate tipuri este ecocardiografia? Exista 4 astfel de ecografii cardiace:

1. Ecografia de stres. Este o metoda neinvaziva a zonelor miocardului ce nu se contracta corespunzator dupa efort fizic sau dupa administrarea de medicamente vasodilatatoare;

2. Examenul Doppler cardiac. Ajuta la studierea miscarilor sangelui aflat intre diferite cavitati cardiace. Se efectueaza atunci cand se banuieste ca exista o comunicare anormala intre ventricule si auricule sau o anomalie de functionare a valvelor cardiace;

3. Ecocardiografia transtoracica. Se utilizeaza o sonda ecografica ce se plaseaza pe torace, in fata inimii. Astfel se pot afla bolile cardiace congenitale;

4. Ecocardiografia transesofagiana. Completeaza ecografia transtoracica atunci cand se cauta un cheag intr-un auricul, o comunicatie interauriculara, o anomalie valvulara mitrala sau o anomalie a aortei toracice. Reuseste sa furnizeze imagini deosebit de precise ale valvulei mitrale, ale septului interauricular si ale auriculelor.

Ecocardiografie cu Cardio Med din Targu Neamt

 

Daca esti din Targu Neamt sau din judet si vrei sa beneficiezi de o ecocardiografie, Cardio Med este clinica potrivita pentru acest serviciu. Aici nu numai ca vei plati putin pentru o ecografie cardiaca (doar 100 de lei!), insa te De ce sa-ti faci si tu o ecocardiografie1vei bucura si de servicii profesioniste prestate de catre medici profesionisti cu multi ani de experienta in domeniu.

Cu ajutorul Cardio Med vei afla toate problemele pe care le ai si astfel vei sti cum sa procedezi pe mai departe si ce tratament sa urmezi sau vei elimina presupunerile ce planau asupra sanatatii inimii tale.

Daca vrei sa te bucuri de o inima sanatoasa, alege ecocardiografie de la Cardio Med. Ai nevoie de informatii suplimentare despre clinica Cardio Med? Pentru detalii si programari, suna la numarul 0745-561.254.

Articol oferit de 2biz.ro.