Povestea azilului de batrani

azil de batrani

azil de batrani

Cand am lucrat in domeniul constructiilor nu mi-am putut inchipui ca un azil de batrani ar putea fi predate la cheie in aproximativ sase luni. Am spus ca nu este posibil si pace. Am fost doar o persoana care s-a ocupat cu partea logistica. Am cautat furnizorii de materiale de constructii, am fost omul de legatura al furnizorilor si al proiectantului, impreuna cu noi, constructorii, am cautat cele mai bune solutii astfel nincat toate sa fie la timp facute si cat se poate de bine. Totul pentru un azil de batrani la cativa kilometri de Bucuresti. Am stiut ca asta urmeaza sa fie dar nu imi puteam imagina ca echipa va fi de aproape o suta de oameni. S-a u angajat oameni de la alte firme de constuctii, impreuna cu ai nostri. Aceasta  echipa imensa a lucrat, a colaborat atat de bine incat dupa cele sase luni totul era aproape gata, arata ca in revista. Cum a fost posibil? Simplu: ordine, disciplina, iar cladirea fusese de fapt pe jumatate ridicata. Fusese initial destinata unui centrul commercial insa constructorii acelui edificiu au renuntat la proiect si l-am preluat noi.

Azil de batrani modern

Cand spui azil de batrani te gandesti imediat la camere in paragina, la paienjeni pe peretii saloanelor, te gandesti la batranei care nu sunt auziti, darmite ascultati de cineva… Si totusi aici urma sa fie altfel: personalul, pentru ca urma sa fie un azil de batrani particular, avea sa respecte fiecare persoana in parte, sa ofere sprijin ori de cate ori era solicitat acest lucru, fiecare material medical venea si pleca pe process verbal, nu ducea lipsa de consumabile sau echipamente medicale, intr-un cuvant: stil de viata occidental. Acest azil nou urma sa apara pe paginile tuturor ziarelor, revistelor, ca fiind primul din Romania de acest gen. Era acum multi ani…eram eu foarte tanara. Lucram cu drag pentru acest proiect pentru ca aveam o prietena care, din nu stiu ce motive, avusese bunicul internat intr-un azil de batrani, insa conditiile, din cate mi-a povestit ea, erau cumplite. Toate povestile de groaza despre azile de batrani erau cuprinse in ce imi spunea ea. Si atunci normal ca imi ramasese in minte faptul ca un azil este echivalent cu locul in care batranii isi asteapta momentul parasirii acestei lumi si nimic mai mult.

Azilul de batrani finantat de EU

Aflasem ca fondurile pentru ridicarea acestui azil de batrani fusesera primate printr-un proiect, de la Uniunea Europeana, erau fonduri nerambursabile. Proiectul fusese sustinut si de catre primaria Bucurestiului si a judetului Ilfov, iar constructia sa in doar sase luni a reprezentat pentru toata lumea un miracol si un exemplu. Era un exemplu ca se poate. Da, se poate. Cand oamenii colaboreaza, asa cum colaborasera toate echipele, cand se lucreaza, intr-adevar, si noptile, inclusiv sambetele si duminicile, netinand cont de faptul ca se termina ziua de lucru, atunci da, se poate. Si la putin timp dupa inaugurare a aparut si la sterile televiziunii nationale. M-am bucurat enorm. Fusesem si eu o particica mica in tot angrenajul acela.

 

admin

admin