Deckul compozit este un tip de podea exterioara foarte rezistenta, cu lamele de dimensiuni mai mari de regula, care suporta greutati considerabile. Profilele suportului la un deck compozit pot fi din aceeasi esenta de lemn sau diferite si sunt flotante. Lamelele se pot fixa fie cu suruburi vizibile sau cu prindere ascunsa.
Despre montare la deck compozit
Despre montare la deck compozit putem spune ca aceasta se va realiza de catre profesionisti in domeniu, astfel ca se monteaza cu suruburi vizibile sau nu, intre lamele trebuie sa se lase rost de dilatare de intre 4 si 7 mm de regula.
De asemenea la un deck compozit lamelele trebuie depozitate in conditii corespunzatoare, in locuri bine aerisite si bineinteles, ferite de umezeala, dar si de expunerea directa la soare.
Trebuie de asemenea sa fie legate cu chingi la spate pentru a se evita si deformarea lor.
Inainte de a incepe montajul, trebuie ca lamelele sa fie preferabil curatate cu apa, astfel incat la prima ploaie sa nu iasa taninul. Taninul poate sa duca chiar si la aparitia de pete pe suprafata lamelelor. De asemenea daca un deck compozit este expus la soare inainte sa se aplice uleiul de pilda pe el, se poate pata si in acest caz. Locul unde se va monta un deck compozit, fie ca vorbim de o alee sau de o terasa, de marginea piscinei si asa mai departe, tebuie sa fie cat se poate de nivelat, de asemenea trebuie sa aiba si o consistenta dura si trebuie sa fie compact. Lemnul care se va folosi ca si suport trebuie sa aiba aceeasi densitate si totodata trebuie sa aiba si aceeasi durabilitate cu lemnul care va fi utilizat pentru pardoseala.
Totodata, elementele-suport trebuie sa fie la randul lor bine fixate. Daca se va folosi ciment sau mortar, trebuie sa se astepte neaparat uscarea lor inainte de montarea lamelelor. Iata deci ca exista anumite aspecte foarte precise care trebuie respectate si astfel e necesar sa apelati pentru un deck compozit la experti in domeniu: www.decolandia.ro.
Intretinere deck compozit
Pentru a nu va mai face griji in privinta asperitatilor la un deck compozit, este cel mai recomandat sa se astepte prima ploaie pentru a uda lemnul bine. Dupa aceasta, dupa uscarea pardoselii de exterior, se poate folosi hartie abraziva pentru a se slefui putin. In acest mod asperitatile sunt lustruite.
Cu privire la oxidarea naturala a lemnului la un deck compozit, care survine din cauza razelor solare, oferind podelei o culoare gri, se poate folosi un ulei special pentru exterior. Acesta se va folosi anual si va lsa lemnul sa si transpire.
Un deck compozit se poate folosi in multe locatii, cum ar fi de pilda: pentru gradini, aranjamente florale, parcuri, alei, terase, spatii de joaca, scari externe, gradinite cu flori, punti si pontoane, terase la spatii comerciale cum sunt barurile si restaurantele si asa mai departe.
Indiferent de locatia in care doriti sa il folositi, apelati la un magazin specializat in domeniu pentru a achizitiona un deck compozit de calitate superioara