Despre anvelope auto si uzura prematura a acestora

anvelope auto

anvelope auto

Auto Nela este furnizorul dumneavoastra de piese auto, accesorii, dar si anvelope auto de diferite marci si modele. Asa cum orice posesor de autoturism cunoaste, uzura cauciucurilor este un lucru inevitabil, insa mai sunt si situatii in care acestea se uzeaza prematur, inainte de termenul dat de catre producator. Ei bine, vom dedica acest articol celor mai frecvente motive ce duc la uzura prematura unor anvelope auto. Nimeni nu isi doreste sa fie nevoit sa isi schimbe setul de anvelope auto mult mai des decat normalul. Fiecare tip de cauciucuri sunt garantate de catre producator pentru un anumit numar de Kilometri, insa aceasta valoare este strict legata de o serie de parametrii.

Unghiul de fuga si reglarea corecta a acestuia este extrem de important pentru anvelope auto

Unul din cei mai importanti parametrii care conditioneaza durata de viata a unei anvelope auto este unghiul de fuga. Acesta este mai exact, unghiul de contact cu asfaltul, iar principala regula este ca acesta sa permita un contact cat mai bun cu anvelopa. In situatiile in care unghiul de fuga nu este reglat optim pot aparea semne de uzura pe una din muchiile cauciucului, fie pe cea interioara, sau pe exterior. Acesta este si motivul pentru care odata cu schimbarea setului de anvelope auto sa mergeti la o unitate service autorizata pentru reglarea pozitiei fiecarei roti. Astfel veti elimina riscul uzurii premature din aceasta cauza.
Fiecare sofer are stilul sau propriu de condus, iar acest lucru are un puternic impact asupra uzurii anvelopelor. Pornirile bruste, sau franele cu blocarea rotilor duc in mod evident la o uzura puternica a anvelopelor. Asadar, atunci cand schimbati setul de anvelope auto este bine sa adoptati un stil de sofat preventiv si corect.

Prelungiti viata setului de anvelope auto printr-un sofat preventiv si corect

Problemele cauzate de uzura prematura si excesiva a unor anvelope auto tin in primul rand de siguranta in trafic. Este lesne de inteles ca un cauciuc uzat are o aderenta la asfalt mult mai mica, acest lucru ducand in primul rand la distante de franare mult mai mari, dar si la riscul de derapaje in virajele mai stranse, sporind in mod direct riscurile provocarii unor incidente nedorite. Ca si concluzie asupra aspectului ce tine de siguranta la trafic, expertii Auto Nela va recomanda in primul rand schimbarea setului de anvelope auto in momentul in care se constata o uzura ce poate ameninta siguranta la trafic, iar ca si regula generala, cauciucurile de tractiune (a rotilor de tractiune) sunt cele care se uzeaza mai repede. Asadar, acestea sunt si cele carora trebuie sa le acordati o atentie sporita.
Deorece ne apropiem vertiginos de finalul iernii mai trebuie sa stiti ca trecerea de la anvelope auto de iarna la cele de vara este esentiala pe siguranta, iar pe langa acest aspect, folosirea cauciucurilor potrivite poate duce chiar si la un consum mai bun al masinii dumneavoastra. Noi va asteptam pe siteul nostru www.autonela.ro pentru a afla mai multe informatii si ponturi, dar si pentru a consulta oferta noastra de piese, accesorii si anvelope auto.

admin

admin