Despre forma unui vas hidrofor 200L

vas hidrofor 200L

vas hidrofor 200L

De cele mai multe ori industria si tehnologia trebuie sa gaseasca cele mai simple solutii pentru diferite probleme, iar atunci cand lucrezi sub presiune, stiinta si matematica sunt cei mai de nadejde prieteni. Un foarte bun exemplu de echipamente ce “lucreaza sub presiune” daca putem spune astfel este si un vas hidrofor 200L care trebuie sa faca fata presiunii interioare fara a se deteriora. La Shop eInstal veti putea gasi o paleta completa de echipamente pentru instalatii de alimentare cu apa dar si pentru cele termice si nu numai. Printre aceste produse, pe siteul nostru www.shop-einstal.ro va oferim si vase de expansiune sau vase hidrofor. Acestea sunt esentiale pentru instalatiile de pompare a apei si pentru asigurarea unui debit constant al acesteia la consumatori.

Rolul unui vas hidrofor 200L

Un vas hidrofor 200L are o forma aparte semanand practic cu un cilindru ce prezinta capete bombate. In cadrul acestui articol vom vedea care este motivul pentru care s-a ales aceasta forma aparte, care este legatura dintre lacasurile de cult si un vas hidrofor 200L, iar la final vom vedea cat de mult conteaza o forma atunci cand vine vorba de sustinerea unei greutati.
Asa cum spuneam si mai devreme, un vas hidrofor 200L este un recipient ce lucreaza sub presiune. Mai exact, acesta actioneaza ca un vas de acumulare sub presiune a apei. Prezenta acestuia intr-o instalatie de apa este imperativa deoarece fara acesta nu numai ca ar exista fluctuatii puternice ale debitului, dar s-ar crea la randul lor diferente majore de debite pentru ceilalti consumatori racordati la putul respectiv (unde este cazul).
Pentru a crea nivelul necesar, la un vas hidrofor 200L este conectat un compresor centrifugal care, prin intermediul unui presostat mentine constanta presiunea din interiorul vasului de presiune. Exista doua tipuri de vase de hidrofor, cele verticale si cele orizontale fiind pozitionate in functie de capacitatea acestora.

Motivul din spatele formei unui vas hidrofor 200L

Legatura dintre unele lacasuri de cult si un vas hidrofor 200L este una cat se poate de simpla. Forma de dom ( cupola ) prezenta la aceste lacasuri de cult este prezenta si la rezervoarele pentru hidrofoare si nu numai. Aceasta forma este aleasa atat in arhitectura cat si in multe alte domenii tocmai datorita gradului foarte inalt de rezistenta la solicitari fizice. Ca si curiozitate, aceeasi forma, un disc bombat este prezent si in partea inferioara a avioanelor. Acesta are rolul de a prelua intreaga forta exercitata de presurizarea interioara a avioanelor.
De asemenea, nu veti vedea vase de presiune dreptunghiulare, ci doar cilindrice deoarece aceasta forma ajuta la distribuirea in mod egal a fortelor de presiune pe peretele vasului. La un vas hidrofor 200L dreptunghiular (sa zicem) aceasta forta interioara ar duce la bombarea lui si eventual la ruperea muchiilor. Pentru a verifica asta puteti lua o foaie de hartie din care sa faceti o forma paralelipipedica. Puneti o greutate de 1Kg deasupra formei pozitionata vertical, aceasta va ceda. Insa daca repetam micul experiment cu o forma cilindrica, tot de hartie, aceasta va suporta fara probleme greutatea.
In concluzie, forma unui vas hidrofor 200L marca Aquasystem este cea care ofera toate caracteristicile de care o instalatie de pompare a apei are nevoie pentru a mentine debitul constant.

admin

admin