Despre produse antiincendiu si masuri in timpul unui incendiu

produse antiincendiu

produse antiincendiu

Ceea ce s-a intamplat in Clubul Colective este genul de eveniment care te pune intr-adevar pe ganduri atunci cand vine vorba de siguranta impotriva incendiilor. Nu dorim sa discutam despre ceea ce ar fi putut fi facut sau unde s-a gresit deoarece deja exista foarte multe discutii pe acest sens, insa, intreaga echipa de la Best Service-IT isi exprima toate gandurile catre toti cei care sufera si trec prin momente grele, chiar si acum la mai bine de 3 saptamani de la tragedia Colective. Am deschis cu aceasta mentiune deoarece in cadrul acestui articol dorim sa discutam despre rolul pe care seria de solutii si produse antiincendiu o are in salvarea oamenilor. De asemenea, dorim sa mentionam si cateva sfaturi legate de situatiile in care se propaga un incendiu.

Rolul unor produse antiincendiu

Un incendiu se poate declansa din diferite motive, insa de cele mai multe ori neglijenta este cea care duce la astfel de evenimente nedorite. Daca in casele oamenilor care detin centrale termice cele mai des intalnite situatii sunt cauzate de lipsa unor  produse antiincendiu elementare, cum ar fi un banal detector de gaze, in spatii publice si nu numai, situatiile sunt unpic mai diferite. Pentru a intelege motivul pentru care aceste produse antiincendiu pot face diferenta dintre o tragedie si un eveniment neplacut, trebuie sa privim asupra modului in care un incendiu evolueaza de la o minuscula scanteie pana la a acapara intreaga cladire.

Focul are nevoie de 3 elemente pentru a putea arde, combustibil, o reactie chimica si aer sau oxigen. Daca unul din cele 3 elemente lipseste, atunci flacara se stinge. Spuma instinctoarelor de cele mai multe actioneaza asupra 2 elemente. Insa, pentru ca un incendiu sa porneasca, sunt suficiente o scanteie si un material care se aprinde foarte usor (lemn, burete, textil, etc.). Instalarea unor produse antiincendiu este o modalitate extrem de eficienta de a semnaliza prezenta gazelor, a fumului sau chiar a flacarii. Asadar, iata ce trebuie sa faceti cand auziti alarma antiincendiu sau simtiti miros de ars si vedeti fum.

Pastrati-va calmul si ratiunea limpede, pe cat posibil

In primul rand, pastrati-va calmul! Este o conditie esentiala, iar in al doilea rand, indreptati-va intr-o maniera linistita spre una din caile de acces ale spatiului in care va aflati. Daca in camera respectiva se acumuleaza mult fum, plasati bratul drept peste gura si nas, iar cel stang peste cap incercand sa aveti o statura cat mai mica, fumul tot timpul se ridica. Nu incercati sa va tarati, riscati sa fiti calcati in picioare de celalalte persoane. Daca in incinta respectiva exista produse antiincendiu cum ar fi manete si butoane de alarma sau sisteme de stingere actionate manual (si marcate corespunzator) declansati-le!

In general este esential sa va pastrati calmul, iar in cazul iscarii unei ambuscade, incercati sa ramaneti drepti si de asemenea, daca puteti sa ii ghidati si pe ceilalti. Odata iesit, respirati adanc si incercati sa va hidratati daca este posibil sau, daca sunteti in stare sa ajutati, oferiti o mana de ajutor tuturor celor care au nevoie.

www.bestservice-it.ro este locul in care orice patron si administrator dar si persoane fizice isi pot procura o serie larga de produse antiincendiu. Va asteptam!

admin

admin