Despre spectrometrie si doua tipuri de consumabile spectrometre

spectro_service_romaniaAnaliza materialelor dar si a diferitelor produse necesita o serie de echipamente, accesorii, consumabile dar si a unor tehnici speciale. Suntem Spectro Service Romania, iar prin intermediul produselor noastre, dar si a serviciilor oferite ne adresam tuturor profesionistilor care au nevoie solutii complete in spectro-metrie si nu numai. Linia noastra de consumabile spectrometre este adiacenta ofertei de spectrometre si accesorii pentru acestea.

Spectro-metria este stiinta identificarii compozitiei chimice exacte folosind diferite tehnici si tehnologii. Cele mai simple (daca este sa zicem asa) spectrometre se folosesc de un principiu al fizicii cuantice dar si de comportamentul particulelor ca electronii, protonii, si altele. Fara a porni o lectie despre fizica cuantica, putem spune ca lumina este practic un flux de particule (fotoni) care au proprietatile lor distincte. Aceste mici particule pot fi reflectate sau absorbite, in functie de culoarea materialului. La scara atomica insa, lucrurile stau oarecum mai diferit. Mai exact, fotonii se “intalnesc” cu electronii din atomii materialului, iar unii dintre acesti fotoni, raman acolo, altii nu.

Oferim o linie de consumabile spectrometre indispensabile pentru o calitate de exceptie a rezultatelor

Spectrometrele dar si linia de consumabile spectrometre, produse pe care noi vi le oferim, se folosesc de aceasta proprietate a electronilor si a fotonilor. Evident, exista diferite tipuri lumina, si lampile sau alte consumabile spectrometre ce sunt ca sursa de particule pentru spectometrie sunt concepute special pentru a oferi fluxuri de particule, care prin modul lor de reflectie si de interactiune cu un material, corp sau substanta dicteaza echipamentului datele si informatiile necesare.

Lampile pentru spectrometrie sunt speciale, acestea emitand “lumina” invizibila ochiului uman. Defapt, putem vorbi mai exact de radiatii sau flux de electroni ce rezoneaza la frecvente cu mult inafara plajei luminii vizibile.

Tipurile de consumabile spectrometre cele mai uzuale pe care le puteti gasi la noi includ si tuburile de cuptor de grafit. Acestea sunt utilizate in spectrometrele de absorbtie atomica, tehnica de masurare in care se masoara cantitatea de particule absorbite de catre un material. Se stie foarte bine ca fiecare tip de substanta (Oxigen, Hidrogen, Fier, Aluminiu, Aur, etc.) are un anumit numar atomic care dicteaza in mod direct si comportamentul sau. Spectrometria cu absorbtie de particule este o tehnica extrem de precisa, mult mai precisa decat cea optica.

Consumabile spectrometre pentru echipamente cu flux de electroni si fotoni

Si pentru ca tot am mentionat cate ceva despre lumina, atomi si altele, categoria de consumabile spectrometre oferita de catre noi, include si surse de fotoni. Lampile de spectrometrie trebuie sa ofere un flux de electroni constant, la o valoare foarte precisa (reglata de operator sau de catre echipament) fara a genera distorsiuni sau “zgomot” (electroni inafara fluxului)

Promitem sa aprofundam acest subiect si in urmatoarele articole deoarece este unul foarte amplu, iar datorita acestui lucru, prezinta foarte multe neclaritati pentru cei ce nu lucreaza in acest domeniu. Misiunea noastra ca si furnizor de echipamente, accesorii si consumabile spectrometre este cea de a oferi solutii complete pentru asigurarea calitatii si a eficientei in diferite ramuri de activitate si industrie. Pentru a afla mai multe despre noi, va invitam pe siteul www.spectro.ro locul de unde puteti consulta si oferta noastra de echipamente si resurse pentru spectro-metrie.