Despre vopsea PVC – generalitati

vopsea PVC

vopsea PVC

Orice impatimit al marii sau al pescuitului are nevoie de o ambarcatiune pe care sa se poata baza, in acest sens, Nautica Shop este locul unde oricine poate gasi toate produsele necesare pentru ambarcatiunile mici, mijlocii si nu numai. Pe langa articolele si accesoriile tehnice, tot aici veti gasi si mai multe tipuri de acopriri pentru ambarcatiuni incepand cu cele de protectie a calei, pana la vopsea PVC care pe langa inaltul grad de protectie, ofera si un aspect impecabil oricarei ambarcatiuni, dar poate fi folosita si pentru reparatiile suprafetelor din PVC.
Acest gen de vopsea prezinta o serie de particularitati, iar datorita flexibilitatii sale, aceasta este o solutie perfecta pentru a corecta fisurile sau alte imperfectiuni ale suprafetelor din plastic. In cazul ambarcatiunilor puteti folosi vopsea PVC atat pentru suprafata exterioara a calei vasului cat si pentru alte zone ale acestuia. Bineinteles, puteti folosi acest produs si pentru banner-e sau elemente din PVC in vederea vopsirii lor sau pentru a rectifica eventuale defecte ale suprafatelor.

Ce se afla intr-o vopsea PVC

Ca si compozitie, o vopsea PVC este axata in jurul compusului polimerizat Clorura de Vinil, care fiind intr-o suspensie de solventi organici are un aspect de lichid cu o vascozitate mare. Practic, datorita continutului de Clorura de Vinil o vopsea PVC poate fi folosita pentru repararea diferitelor imperfectiuni ale suprafetelor din plastic.
Din cauza continutului de solventi, dar si datorita faptului ca aceasta vopsea trebuie diluata in solvent organic, sunt necesare o serie de masuri de precautie. In primul rand, purtarea unor echipamente simple dar eficiente de protectie este esentiala. Asadar, manusile si ochelarii de protectie sunt esentiali pentru a evita orice neplacere. De asemenea, cand folositi vopsea PVC in spatii inchise asigurati o buna ventilatie a spatiului. In cazul in care inhalati vaporii diluantilor pentru acest tip de vopsea se risca vatamarea deosebit de grava a cailor respiratorii, dar si stari de ameteala si chiar lesin in cazul expunerii indelungate la vaporii emanati de catre o vopsea PVC.

Informatii practice

Ca si modalitate de aplicare puteti folosi atat pensule cat si role, iar in cazul in care doriti sa aplicati vopseaua cu ajutorul unui pistolet este recomandat sa folositi un diluant compatibil cu produsul pentru a obtine gradul de vascozitate necesar pentru a putea permite pulverizarea. Un flacon de vopsea PVC contine 500ml, o cantitate suficienta pentru a acoperi 10metri intr-un singur strat, iar pentru doua straturi, suprafata maxima ce poate fi acoperita este ~2 – 4 metri, in functie de grosimea stratului.
Ca si concluzie putem spune ca spre deosebire de alte tipuri de vopseluri, o vopsea PVC ofera o stralucire perfecta, dar si protectie totala impotriva apei sarate si a razelor UV fiind o solutie perfecta pentru protejarea ambarcatiunilor de toate felurile. Asadar, pregateste-te inca de pe acum pentru urmatorul sezon folosind produsele oferite de catre www.nautica-shop.ro pentru a avea parte de o vara linistita lipsita de probleme. Va asteptam cu o paleta larga de produse, echipamente si accesorii pentru toate tipurile de ambarcatiuni.

admin

admin