O dieta echilibrata cu hrana umeda pisici

HR_PISICA_BEWI_ADULT_1_KG-500x500

Se spune ca in lumea aceasta exista doua tipuri de oameni, cei care iubesc cainii si cei care iubesc pisicile, insa, indiferent din ce tabara faceti parte, va doriti sa aveti Animalul Fericit la sectiunea de pagini favorite ale browserului dumneavoastra. Siteul www.animalulfericit.ro este locul de unde orice iubitor de necuvantatoare poate procura toate cele necesare pentru acesta, fie ca este vorba de perie pentru blana sau hrana umeda pisici sau o noua azgardita pentru Azorel, noul membru al familiei. Acest articol insa, il vom dedica exclusiv celor care spre deosebire de caini, au o personalitate… Sa zicem mai selectiva, atasandu-se doar de un singur membru al familiei. Sau mai bine spus, vom vorbi despre cele care atunci cand au nevoie de atentie vin pur si simplu in bratele dumneavoastra si incep sa toarca. Ati ghicit, pisicii si pisoii vor fi in centrul atentiei in cadrul acestui articol.

Ce trebuie sa stiti despre hrana umeda pisici si tipurile de mancare

Hrana este foarte importanta pentru oricine, insa la feline aceasta are un statut special, pisicile fiind cunoscute pentru mofturile pe care uneori acestea le au uneori. Poate acesta este si motivul pentru care stapanii de pisici sunt intr-o continua cautare de mancare pentru pisici, fie ca este sub forma de bobite, hrana umeda pisici sau chiar si mancare gatita. In ultimul caz, am avea totusi cateva indicatii foarte importante, mai ales in conditiile in care mancarea gatita contine condimente si ingrediente ce pot fi chiar daunatoare pentru micile creaturi simpatice. Pentru ca de cele mai multe ori pisicile sunt mai pofticioase decat un mic copil este bine sa le permiteti sa guste sau sa miroasa o cantitate foarte mica, nu mai mult de o jumatate de lingurita, iar daca acestea mananca nu le oferiti mai mult decat doua lingurite. Trebuie sa stiti ca mancarea gatita spre deosebire de hrana umeda pisici sau de cea uscata, contine foarte multe proteine si Fosfor, dar o cantitate foarte redusa de minerale, lucru ce duce la aparitia afectiunilor cauzate de subnutritie.

Apa, elementul principal pentru o viata sanatoasa

Pentru o dieta santoasa, trebuie sa stiti faptul ca o pisica poate trai fara probleme chiar si daca isi pierde toate grasimile si jumatate din proteine din corp, insa, daca o pisica pierde mai mult de 13% din masa corporala, aceasta poate avea probleme extrem de grave. Acest lucru se adauga si faptului ca pisoii nu au perceptia setei, asadar, din aceste motive va recomandam sa oferiti micutelor feline hrana umeda pisici asigurandu-va ca aceasta consuma o minima cantitate de apa. Aceasta cantitate depinde de foarte multi factori, insa daca pisica vrea sa bea apa din locuri mai ciudate, robinet, balta sau oriunde este apa, nu trebuie sa va ingrijorati. De asemenea, bolul cu apa trebuie pus departe de cel cu hrana umeda pisici sau uscata. Pisicilor nu le place sa bea apa in locul in care mananca.

In concluzie, consideram ca o dieta bazata pe hrana umeda pisici si uscata poate oferi tot complexul de nutrienti, proteine si minerale de care micile necuvantatoare au nevoie. Va asteptam cu drag dragi iubitori de caini, pisici, sau alte animalute simpatice si voioase.

admin

admin