Energo Star sau profesionistii electrocompresoarelor stationare

Energo Star sau profesionistii electrocompresoarelor stationare

Energo Star sau profesionistii electrocompresoarelor stationareEsti in cautarea unor electrocompresoare stationare profesionale si nu stii la cine sa apelezi pentru a le achizitiona? Firma Energo Star din Sibiu iti sta la dispozitie cu aceste echipamente, dar si cu asistenta tehnica pentru ca tu sa achizitionezi exact produsul de care ai nevoie.

Ce sunt compresoarele stationare?

Compresoarele sunt masini de forta, generatoare, care cresc presiunea debitului de gaze pe care il vehiculeaza. Ele sunt instalatii destinate aplicatiilor industriale, cum ar fi alimentarea unei hale de productie. Domeniile speciale unde sunt utilizate fac ca acestea sa fie personalizate, fiind obiectul unor comenzi speciale. O caracteristica importanta a compresoarelor este lubrifierea, acestea fiind mai scumpe si mai grele datorita sistemului de ungere, dar sunt si mai fiabile. Compresoarele fara ulei sunt mai ieftine.

Compresoarele pot fi clasificate in doua mari familii si anume: compresoare volumetrice si compresoare dinamice.

Compresoarele volumetrice sunt cele in care compresiunea este obtinuta prin reducerea spatiului care contine aerul aspirat la presiunea atmosferica si care realizeaza comprimarea prin micsorarea unui volum de gaz inchis in spatiul de lucru al masinii.

Aceasta prima grupa cuprinde:

– Compresoare de tip alternativ, care pot fi compresoare cu piston sau cu diafragma;
– Compresoare de tip rotativ care pot fi compresoare cu palete, cu surub sau cu angrenaje.

Compresoarele dinamice, in care compresiunea este obtinuta prin transformarea vitezei aerului aspirat in presiune, adica realizeaza comprimarea intr-un proces cu scurgere continua a gazului, prin marirea energiei cinetice si, partial, a energiei potentiale de presiune intr-un rotor cu palete, proces urmat de transformarea energiei cinetice in energie de presiune prin frinarea curgerii.

A doua grupa cuprinde:

– Compresoare de tip centrifugal;
– Compresoare de tip axial.

Compresoarele cu jet realizeaza comprimarea prin amestecarea curentului de fluid de joasa presiune cu un curent de inalta presiune, rezultatul fiind un curent de presiune medie. Din prima grupa fac parte compresoarele cu piston, din a doua – cele centrifuge si cele axiale, iar din ultima – ejectoarele.

Compresoarele volumice realizeaza presiuni pina la 1000 bar, dar au debite relativ mici, sub 500 m3/min. Compresoarele dinamice furnizeaza presiuni pina la 25 bar la debite foarte mari. Compresoarele centrifuge realizeaza debite de pana la 2500 m3/min, iar cele axiale debite ce pot depasi 10000 m3/min.

Suflantele sunt compresoare dinamice destinate unor presiuni mai mici de 4 bar. Nu au racire intermediara a gazului.

Ventilatoarele sunt compresoare dinamice cu o treapta. Ele realizeaza cresteri de presiune mici de 1,1 bar si vehiculeaza debite foarte mari.

Exhaustoarele sunt suflante sau ventilatoare care vehiculeaza gaze prin crearea unei depresiuni in canalele de gaze.

Pompele de vid sunt compresoare destinate realizarii unei depresiuni (vid) in incinte inchise. Fiind masini generatoare, compresoarele trebuie sa fie antrenate de un motor electric prin cuplare directa sau printr-o transmisie mecanica, motorul furnizind energia mecanica necesara functionarii.

Firma Energo Star a luat fiinta in anul 1995 in Sibiu si comercializeaza retele de aer comprimat, echipamente si scule marca Atlas Copco. Echipamentele Atlas Copco sunt impartite in electrocompresoare stationare cu injectie de ulei, electrocompresoare stationare oil free, echipamente de tratare a aerului comprimat si a condensului, motocompresoare si generatoare.

Calitatea deosebita a produselor comercializate, profesionalismul si seriozitatea dovedita in toti acesti ani de firma sibiana Energo Star sau profesionistii electrocompresoarelor stationare1o fac una din cele mai renumite firme din tara noastra.

Daca ai nevoie de electrocompresoare stationare, ia legatura cu firma Energo Star. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numerele 0269-213.987 si 0722-316.768 sau trimite un e-mail pe adresa office@energo-star.ro.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua 2biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre colectare deseuri electronice.