Top 10 avantaje sticla vopsita

Top 10 avantaje sticla vopsita

Sticla vopsita securizata are numeroase avantaje pe care Imperial Glass ti le pune la dispozitie la preturi deosebit de competitive. Aceasta se poate folosi pentru diferite amenajari interioare, scari, balustrade, compartimentari, cabine de dus si chiar si pentru realizarea de mobilier modern.

Sticla, de la origini pana la sticla vopsita securizata

 

Top 10 avantaje sticla vopsitaDupa metal, sticla a fost cel mai utilizat material de-a lungul timpului. La inceputuri se intrebuinta obsidianul sau sticla naturala ce se obtinea din roca vulcanica. De asemenea, oamenii obtineau sticla si din tectita, adica roca ce se formeaza in momentul in care un meteorit loveste pamantul, sau chiar din fulgurita, sticla ce se formeza din stanca lovita de fulger.

Cand apare sticla prelucrata in foc de catre om? Ceva mai tarziu, undeva prin mileniul 2 i.Hr., in Orientul apropiat. Se pare ca procedeul a fost descoperit pur intamplator de catre marinarii fenicieni. Cu toate acestea, primele obiecte artizanale s-au descoperit in Egipt si au o vechime de aproximativ 3.000 de ani. Este vorba despre vase si bijuterii din sticla obtinute prin tehnica mulajului.

Din secolul 7 i.Hr. dateaza o tablita din argila pe care s-a consemnat tehnica fabricarii sticlei. Se pare ca aceasta tablita este cea mai veche de acest gen si a fost gasita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal.

Daca initial sticla era opaca, avand o culoare albastra sau verde, sticla transparenta apare abia in secolul 4 i.Hr. si a fost produsa de catre romani. Acestia au preluat tehnica de la fenicieni, au imbunatatit-o, au realizat cuptoare performante in care temperatura atingea si 1500 de grade Celsius si astfel au obtinut sticla transparenta.

Tehnica suflatului sticlei a fost pusa la punct tot de catre fenicieni, tehnica care a revolutionat domeniul. Procedeul a fost preluat de catre romani si astfel s-a extins in tot baznul Marii Mediterane.

Amintim si de alta tehnica pusa la punct tot in vechime. Este vorba despre sticla de tip “sandwich”. Intre 2 straturi de sticla se amplasau foite de aur gravate, inovatie scoasa pe piata de catre mesterii din Alexandria. In aceeasi categorie de arta trebuie sa bifam si vitraliul, acesta fiind descoperit in Evul Mediu.

Ei bine, de la sticla obtinuta din roca vulcanica si pana la sticla vopsita securizata din zilele noastre au trecut mii de ani, insa au trecut cu folos. Astazi sticla se foloseste in cele mai variate domenii, de la constructii la medicina, informatica si aeronautica.

Sticla vopsita securizata are numeroase avantaje

 

Tehnologiile moderne ne pun fata in fata cu sticla vopsita securizata. Care sunt avantajele acesteia? Amintim un top 10:Top 10 avantaje sticla vopsita1

1. Rezistenta mecanica la indoire este deosebit de ridicata, de 4-5 ori mai mare decat in cazul sticlei normale;

2. Daca se sparge, sticla vopsita securizata se va sparge in cioburi mici, inofensive;

3. Poate avea grosimi diferite;

4. Poate avea culori diferite;

5. Aspectul estetic este deosebit;

6. Se foloseste pentru compartimentari de spatii si birouri, cat si pentru amenajari interioare de resedinte;

7. Ofera securitate in exploatare;

8. Are diferite intrebuintari;

9. Rezista cu succes la socuri si zgarieturi;

10. Se monteaza usor.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege sticla vopsita de la Imperial Glass. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Imperial Glass? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0724-088.222 si 0259-456.222 sau trimite un e-mail pe adresa contact@imperialglass.ro.

Articol oferit de 2biz.ro.