Foraje de alimentare cu apa pentru piscicultura

foraje puturi

foraje puturi

Datorită faptului că în ultima vreme au luat amploare afacerile în domeniul agricol dar și al pisciculturii, au început să se comande din ce în ce mai multe lucrări de foraje puțuri apă pentru piscicultură. Indiferent dacă aceste afaceri sunt pe fonduri europene sau nu, forajele de puțuri apă pentru alimentarea fermelor piscicole sunt de un real ajutor mai ales în zonele în care condițiile sunt obținute cu greu.

În primul rând, oricine dorește să angajeze o firmă de foraje puțuri apă pentru a putea alimenta o fermă de piscicultură trebuie să realizeze niște calcule simple pentru a putea determina necesarul de apă pe care trebuie să îl aibă pentru a avea o activitate sănătoasă. Aceste calcule se referă la stabilirea debitului necesar săptămânal dar și lunar care se împarte la zile și la ore. De asemenea trebuie să cunoașteți de la bun început ce fel de apă aveți nevoie, ce temperatură trebuie să păstreze și care este conținutul maxim de minerale tolerat. Speciile de pești de la fermele piscicole sunt diferiți și au nevoie de anumite condiții pentru a putea supraviețui în condiții optime.

Pe baza debitului necesar se va realiza un studiu hidrogeologic, care se realizează de regulă la birou, pentru a putea stabili dacă pe baza informațiilor cunoscute se pot atinge obiectivele. Din acest studiu hidrogeologic va fi mai simplu de determinat adâncimea la care trebuie realizat forajul de puțuri apă, ce debit va avea și ce calități va îndeplini apa în urma forajului de puțuri apă. De asemenea pe baza acestor rezultate obținute de la studiul hidrogeologic veți putea realiza un studiu de fezabilitate al investiției în sensul că veți ști de la început care este debitul necesar pe an pentru ca afacerea să poată funcționa în condiții optime iar în acest fel veți putea căuta pompe submersibile potrivite pentru tipul de forajuri puțuri apă pe care îl aveți în vedere să îl realizați.

Acest studiu hidrogeologic și de fezabilitate vă vor ajuta să cunoașteți mai bine consumul de apă de care aveți nevoie în decursul unui an pentru un anumit debit pompat. Cu ajutorul acestor documente puteți merge la firmele de foraje puțuri apă pentru a solicita oferte și să o alegeți pe cea mai avantajoasă pentru afacerea pe care aveți în vedere să o realizați.

Oricum acest studiu hidrogeologic este obligatoriu pentru a putea obține avizul de gospodărire a apelor care este mai mult decât necesar a fi obținut pentru ca afacerea să funcționeze în condiții legale. Cel mai recomandat pentru a putea obține un studiu hidrogeologic este să vă adresați Regiei Naționale a Apelor Române. Pe baza acestui studiu angajați un executant de foraje puțuri apă.

Ca și concluzie trebuie să rețineți că un foraj de puțuri apă poate fi exploatat continuu pe decursul întregului an indiferent dacă este zi sau noapte iar cu cât debitul și / sau înălțimea de pompare sunt mai mari și curentul consumat de pompa submersibilă va fi mai mare, fapt pentru care intervine necesitatea de a realiza un studiu de fezabilitate. De asemenea nu uitați să luați în calcul și evaporarea din timpul verii.

Pentru mai multe detalii accesati www.puturiapa-hidrogeofor.ro

admin

admin