Planificarea corecta a unor foraje fantani

foraje fantani

foraje fantani Un proces de foraje fantani are nevoie, ca si orice alta lucrare intreprinsa, de o planificare cat mai exacta, cat mai corespunzatoare, care sa implice anumite aspecte concise ce vor defini ulterior utilitatea acestor fantani. Lucrarile de foraje fantani se executa, dupa cum bine se stie, pentru a se obtine apa, iar in acest sens putem spune ca de apa are nevoie toata lumea, ea va fi utilizata in fel si fel de activitati.

Planificarea in sine a unor foraje fantani

In materie de planificare de foraje fantani se va stabili in primul rand nevoia de apa atat calitativ cat si cantitativ, cel putin cu aproximatie. Astfel ca majoritatea lucrarilor de foraje fantani care vor fi executate in mod corespunzator si care vor fi proiectate in mod corect vor asigura necesarul de apa pentru o gospodarie, pentru o pensiune chiar unde e cazul, chiar si pentru un hotel. Planificarea lucrarilor de foraje fantani este un pas important care va determina o serie de aspecte destul de precise si in acest sens, spre exemplu calcularea executarii unor foraje fantani cu un debit de 0,3 litri pe secunda va asigura ca debitul respectiv va fi suficient pentru necesarul unei familii care va consuma spre exemplu un debit de 20 metri cubi pe luna. Planificarea unor foraje fantani este cu atat mai importanta insa cand vine vorba de calitatea apei, aceasta poate fi apa potabila sau din contra, persoanele care doresc lucrarile de foraje fantani pot dori doar apa menajera.

Proiectarea unor lucrari de foraje fantani

In genere proiectarea unor lucrari de foraje fantani poate porni de la necesarul de apa din punct de vedere calitativ, adica pornind de la aceasta idee se vor stabili o serie de parametri. Intre acestia putem mentiona spre exemplu adancimea de sapare la lucrarile de foraje fantani, sau diametrul de foraj, diametrul de tubare de asemenea, ce fel de filtre se vor utiliza si asa mai departe. Proiectarea unor lucrari de foraje fantani va implica si, foarte important, ce anume va trebui sa contina documentele pe care dvs. ca si beneficira va trebui sa le primiti de la compania care va va executa astfel de lucrari de foraje fantani. In acest sens, se vor colecta in fapt informatii referitoare la toate lucrarile de foraje fantani din zona, de la diverse institutii, primarii si asa mai departe. Mai apoi va urma faza de realizare a proiectului de foraje fantani, in fapt proiectul forajului de alimentare cu apa. Se mai ia in calcul si avizarea la lucrarile de foraje fantani, este necesar de la caz la caz aviz de gospodarire a apelor, intrucat, oricat de neadecvat li se pare poate unora, apele subterane nu sunt propietatea lor privata, astfel ca daca veti avea lucrari de foraje fantani fara a avea un act de reglementare, puteti sa aveti parte de amenzi foarte mari si chiar de dosar penal in unele cazuri. Dupa cum e lesne de observat, aceste lucrari de foraje fantani impun anumite reglementari si respectarea unor anumite conditii, astfel ca trebuie sa fiti foarte atenti la executarea lor.

Detalii pe www.puturiapa-hidrogeofor.ro

admin

admin