Forja Mecanica Ceahlau. Cele 2 tipuri de baza ale forjarii

Forja Mecanica Ceahlau. Cele 2 tipuri de baza ale forjarii

Forja Mecanica Ceahlau. Cele 2 tipuri de baza ale forjariiStiai ca forjarea este denumirea data pentru procesul prin care se deformeaza orice tip de metal cu ajutorul fortelor de compresiune? Probabil ca te intrebi de ce este utilizat acest procedeu si cu ce este el mai special. Ei bine, forjarea are o serie de avantaje pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa-ti cumperi o freza rotatica, un cultivator agricol sau cositori. Toate aceste produse sunt cu mult mai rezistente decat suratele lor care nu au fost obtinute prin procesul de forjare.

Daca ai nevoie de mai multe feluri de piese de uzura sau elemente active pentru masinile agricole, pe care le-ai adus din import, si nu stii nici o companie care sa ti-i le puna la dispozitie la un pret si la o calitate deosebita, poti apela la Forja Mecanica Ceahlau. Aceasta companie isi are sediul in judetul Neamt si se ocupa cu fabricarea si comercializarea de piese forjate, cat si piese uzuale pentru masinile agricole.

Deci, pentru executie de piese forjate de calitate superioara, realizate dupa un desen sau un model anume, Forja Mecanica Ceahlau iti sta oricand la dispozitie. Si pentru a te convinge mai bine de ce sunt mai bune piesele forjate, citeste mai departe o lista intreaga de avantaje.

Avantajele pieselor forjate de la Forja Mecanica Ceahlau

1. Rezistenta. Toate metalele care sunt prelucrate prin forjare sunt mai rezsitente decat in cazul in care ar fi obtinute prin turnare.

2. Se pastreaza continuitatea in sectiune.

3. Se utilizeaza tehnologii moderne pentru o calitate superioara.

4. Exista doua variante foarte folosite: forjarea la cald si forjarea la rece.

Si pentru ca aceste doua tipuri de forjare sunt foarte imporatnte, trebuie sa le dedicam macar cateva randuri.

1. Forjarea la caldura extrema. Ca definitie, putem spune ca acest tip de forjare prelucreaza metalul peste temperatura lui de recristalizare. Prin forjarea la caldura extrema, metalul devine maleabil si poate fi prelucrat mai usor si fara prea mult efort. De obicei, fierul si otelul sunt prelucrate la caldura extrema, dar si celelalte aliaje feroase. Prin temperatura inalta de prelucrare, piesele forjate astfel obtinute au parte de ductibiltate crescuta, difuzie, iar porii sunt micsorati sau chiar inchisi de tot.

2. Forjarea la rece. In acest caz, forjarea se realizeaza sub temperatura de recristalizare a metalului. De obicei, se utilizeaza o temperatura apropiata cu cea a mediului ambiant. Avantajele acestui tip de forjare sunt: nu se foloseste deloc incalzirea, deci este o metoda mai ieftina, finisarea suprafetei este mai buna, dimensiunile pieselor pot fi controlate mai bine si au o reductibilitate mult mai buna.

Modalitatile de forjare se pot imparti in trei mari categorii: tragere sau intindere, ce presupune marirea lungimii, aplatizare sau refulare, ce presupune micsorarea lungimii, si presareaForja Mecanica Ceahlau. Cele 2 tipuri de baza ale forjarii1 materialului in diferite matrite.

Pentru toate acestea, poti apela la compania Forja Mecanica Ceahlau, care are o echipa bine pregatita, un atelier dotat corespunzator si multa experienta in domeniu. Indiferent de necesitatile tale, ia legatura cu echipa si realizeaza-ti piesele de care ai nevoie.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege serviciul de executie piese forjate Forja Mecanica Ceahlau. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Forja Mecanica Ceahlau? Suna la numerele 0233-233.505 si 0740-275.495 sau trimite un e-mail pe adresa forja_mecanica_ceahlau@yahoo.com.

Articol oferit de 2biz.ro.