Gard fier forjat este noul trend in materie de imprejmuiri

image_28585Gardurile au mai multe functii printre care se numara si delimitarea spatiului de locuit, protejarea animalelor de companie, respectarea intimitatii si asigurarea securitatii locuintei si a proprietarilor. Insa intrebarea care se pune este care sunt cele mai potrivite garduri? Desigur, exista foarte multe posibilitati de alegere, garduri din lemn, gard fier forjat, gard din caramida, gard din bambus, garduri din sticla sau din piatra, care este cel mai bun?

Atunci cand alegi gard fier forjat trebuie sa tii cont de mai multe aspecte

Gardul din lemn este probabil cel mai intrebuintat, deoarece materialul este accesibil, usor, rezistent, poate fi tratat sau vopsit, in functie de necesitatile fiecaruia. Gardul din bambus este ecologic, este “altceva” si atrage atentia trecatorilor, este ieftin, rezista la vant, nu se indoaie si nu se rupe. Gardul din caramida este foarte durabil, este mai rezistent decat cel din lemn, iar posibilitatile de colorare sunt nelimitate.

De asemenea, gardurile din sticla sunt si ele tot mai folosite si in Romania. Nu sunt o varianta atat de comuna, insa estetica este deosebita. Aceasta sticla permite ca lumina sa intre, insa pastreaza totodata intimitatea. Sticla poate fi colorata sau pictata, nu rugineste si se intretine foarte usor. Sa amintim si de gardurile din piatra care sunt trainice si imbina utilul cu placutul.

Si, nu in cele din urma, mai exista si varianta gard fier forjat. Sunt garduri usoare si durabile, au o estetica durabila ce te duce cu gandul la frumusetile trecutului, este un gard ce nu rugineste, poate fi vopsit, face fata temperaturilor scazute, cat si celor ridicate si intemperiilor.

Ei bine, daca vrei si tu sa alegi garduri din fier forjat deoarece estetica acestora te-a cucerit, nu ar fi rau sa tii cont de urmatoarele sfaturi de achizitie:

  1. Acorda o atentie deosebita inaltimii gardului pentru a nu-ti limita cu totul perspectiva asupra exteriorului;
  2. In functie de relatia cu vecinii poti opta pentru garduri din fier forjat simple sau in combinatie cu plexiglas pentru si mai multa intimitate, caci, in fond, nu trebuie sa stie nimeni cand vii acasa, cand stai la soare in curte sau cand ai musafiri la gratar;
  3. In functie de animalele de companie si cele domestice pe care le ai prin curte vei alege si inaltimea gardului;
  4. Designul gardului trebuie sa se potriveasca cu stilul general al casei, insa in aceasta privinta poti sta linistit, fierul forjat se potriveste oricarei locuinte;
  5. Te deranjeaza sau nu zgomotul strazii? Este un alt aspect la care va trebui sa cugeti atunci cand alegi gardurile din fier forjat pentru imprejmuirea propriei locuinte.

Poate fi un gard fier forjat personalizat?

Cu siguranta ca da, un gard fier forjat se personalizeaza in functie de necesitatile fiecaruia, de gusturile lui si de bugetul disponibil. Astfel va rezulta un gard unicat, perfect functional, versatil si de-o estetica impecabila, insa, mai ales, un gard pe gustul tau.

Cine-ti poate realiza garduri din fier forjat? Este vorba despre echipa Fier Forjat din Bucuresti, o echipa care pune pasiune in fiecare proiect in parte si asta se vede.

Ia si tu legatura cu Fier Forjat si comanda-ti gardurile mult visate impreuna cu poarta asortata!