Gazon rulou pret de producator

gazon rulou pret

gazon rulou pret

Una din operatiunile care trebuie efectuate pentrua avea un gazon impecabil este aceea de fertilizare a gazonului.

Udarea ca si hranirea gazonului folosind produse diverse care sunt fertilizante pentru orice sol, reprezinta actiuni foarte importante atunci cand dorim sa avem un gazon des, sanatos si cel mai important aspect, un gazon verde! Exista o varietate mare de produse care sunt destinate gazonului si tratatarii lui, alegerea precum si utilizarea lor fiind in concordanta cu anotimpul dar si cu starea in care se afla gazonul si solul.

Cand se aplica fertilizatoare pe gazon se poate face manual acest lucru, in cazul in care zona acoperita cu gazon nu este foarte mare ori mecanizat, utilizand masini ce sunt specializate acestul lucru fiind benefic pentru a eficientiza procesul. Trebuie sa fie intotdeauna aplicate fertilizatoarele in zilele uscate, dar este important sa ne asiguram ca gazonul nu e prea uscat, caz in care o udare usoara ar fi indicata.

Preturile gazonului

In cazul unei gazonari ce se face cu samanta , aceasta avand o calitate superioara, gazonul rulou are in pret incluse si erbicizare, insamantarea, aranjarea terenului, pretul ajungand undeva la 16,50 lei/mp.

Gazonul rulou are pretul, la achizitionarea cantitatilor de peste 50 mp de 18,50 lei/mp.

In cazul pamantului vegetal, pretul acestuia este de 65,00 lei/mc.

Intretinerea gazonului rulou

Pe parcursul tuturor celor patru anotimpuri, orice gazon are nevoie sa fie intretinut in mod regulat tinandu-se cont de conditiile meteo din fiecare perioada in parte.

Spre exemplu, la inceputul primaverii, in lunile februarie si marti, pe masura ce atat zapada cat si gheata se topeasca, este momentul potrivit pentru a curata gazonul de muschi ori de frunze moarte. Curatarea lui atat de frunze cat si de resturi, este extrem de indicata pentru crearea conditii ce sunt propice dezvoltarii mucegaiurilor, in masura in care gazonul incepe sa se usuce. Ajungand la luna martie se poate incepe greblarea in mod regulat a gazonul, greblare care e indicat sa se faca in diferite directii.

Deasemenea, se poate tunde usor gazonul pentru reimprospatarea lui.

Cand primavara avanseaza, adica spre lunile aprilie si mai pot sa fie lasate mai jos lamele pe care le are orice masina de tuns gazonul, asta ca sa fie tuns mai scurt. Trebuie in acelasi timp sa fie inlaturate urmele de mizerii ori gazon care a fost tuns anterior, dar si resturile ramase la primele tunderi din an. In cazul in care exista zone de gazon care sunt uscate ori deteriorate, acesta este cel mai bun momentul pentru inlocuirea lui cu petece de gazon care sunt proaspete sau sa se planteze seminte de gazon in zona respectiva astfel incat gazonul sa aiba timp sa se regenereze.

Pe intreaga perioada a verii, in lunile iunie,iulie si august cel mai important este sa fie tuns in mod regulat gazon, indiferent daca lasa impresia ca nu necesita tundere gazonul. Prin tunderea in mod regulat a gazonului se vor inlatura firele neregulate, cele care sunt mai inalte, ori varfurile buruienilor, impiedicand in acest fel extinderea acestora.

admin

admin