Hidroizolatia ce are membrane poliuretanice repreyinta numai una din numeroasele solutii ce sunt aduse de firmele specialiyate si in acelasi timp de catre companiile specializate celor ce trebuie sa apelee la hidroizolatii ale constructiilor.
De ce anume e nevoie sa puem alege la hidroizolatiile executate care sunt facute din membrane poliuretanice, repreyinta intrebarea care e pusa in mod normal de viitorii beneficiari ai lor.
Un raspuns care e dat de specialisti este acela legat cu precadere de elasticitatea data de membrana fabricata din rasini poliuretanice. O astfel de membrana este aceea ce va face fata cu mare succes la miscarile si la deformarile pe care le au substraturile, de aceea este de preferat, pentru cei ce vor sa pastreze eficienta iyolatiei si pana la cativa zeci de ani dupa aplicarea ei.
Spre deosebire de acele produse care sunt utilizate in cayul hidroizolatiilor, astfel de rasini poliuretanice repreyinta niste materiale care sunt aderente si in game largi ale suprafetelor, dintre ele putand sa fie mentionate atat betoanele cat si mortarul, insa si ceramica ori otelul, caramida cat si tigla insa si altele similare.
Aplicarea hidroizolatiilor in oricare dintre cladiri, folosind materiale poliuretanice poate fi facut foarte simplu, utiliyandu-se pentru asta in anumite cazuri metodele clasice, respectiv trafaletul si deasemeni pensula. Uscarea poate fi facuta intr-un anumit timp care e destul de scurt, timp in care materiale interactioneaza in primul rand cu umiditatea din aer.
Hidroizolatia ce e facuta cu folisirea membranelor poliuretanice e recunoscuta ca avand destul de putine cazuri in care nu se ajunge la performantele asteptate, respectiv in cazul suprafetelor ce sunt imperfecte cand este aplicata si in acelasi timp pentru piscinele si pentru suprafetele avand expunere mare fata de razele UV si in cazul cand sunt alese culorile ce sunt un pic mai inchise. Insa in rest , hidroizolatia este una rezistenta si foarte buna fata de factorii climatici si razele UV, dar si rezistenta termica.
Izolatia se comporta in fata solicitarilor de tip mecanic si al abraziunii, nefiind deloc toxica dupa ce se usca.
Hidroizolatiile poliuretanice pot fi aplicate pe multe tipuri de suprafete, pornind de la betoane, la mortar si nu in ultimul rand otel, insa si altele, utilizand in acest scop spuma poliuretanica pentru izolare cat si in diverse alte situatii.
Se folosesc mai ales la terase, fara a fi necesare straturile de protectie aditionale sau de crestere a rezistentei in fata traficului.
O astfel de hidroizolatie duce la rezultate ce vor fi dintre cele mai bune si cand e aplicata pe balcoane, ori pe acoperisurisuri si verande, la aplicarea facuta la parcarile auto, in cazul membranelor de asfalt sau al cazanelor si al altor structuri, se vor obtine rezultate dintre cele mai bune!
Materialul utilizat in acest scop are in cadrul componentei lui o cantitate mica de solvent, de aceea nu o sa necesite adaugarea diluantului sau a altor componente. Rasinile care fac parte din componenta, au o vascozitate mica, ele aplicandu-se in straturi egale, asa dupa cum este specificatia data de producatori. www.Mincon.ro
Exista in cadrul pietii si multi prestatori de incredere ai lucrarilor de acest gen ce constau in hidroizolatii si care sunt facute din materiale poliuretanice.