Interfonul – un altfel de lacat!

Interfonul - un altfel de lacat

Interfonul - un altfel de lacatInterfonul a devenit azi echipamentul electric pe care il intalnim la fiecare scara de bloc sau la fiecare poarta a unei curti mai rasarite. Daca in urma cu 20 – 30 de ani, copiii umblau cu cheia apartamentului prinsa la gat, azi, aceiasi copii, deveniti parinti la randul lor, mai au pe langa cheia apartamentului si cardul de acces de la intrarea blocului.

Despre predecesorul interfonului

Istoria lacatului este una destul de veche. De la inceputul existentei lor oamenii au dorit sa-si protejeze bunurile impotriva hotilor. In epocile indepartate ale istoriei, oamenii nu puteau face acest lucru decat prin supravegherea lor chiar de catre ei. Mai tarziu, cand au aparut casele si constructiile mult mai mari, a aparut si nevoia limitarii accesului in ele.

La inceput, lacatul a aparut sub forma unui mecanism mare, greoi si rudimentar, iar cheia era de o marime corespunzatoare lui.

Chiar daca vremea lacatului si a incuietorilor mecanice, actionate cu cheie nu a apus inca, pe piata a aparut de ceva vreme un dispozitiv electric ce le inlocuieste pe amandoua numit generic „interfon”.

Interfonul vine in continuarea dezvoltarii sistemelor de protectie antiefractie si este din ce in ce mai modern. Astfel, intalnim interfoane ce permit comunicarea duplex, care se efectueaza intre unitatea centrala si un post interior. O noua facilitate a interfonului este posibilitatea convorbirii intre doua posturi interioare.

Daca interfonul ne faciliteaza convorbirea, accesul in interiorul scarii de bloc si nu numai, se face pe baza unui cod sau a unei cartele de acces. Mai nou exista si facilitatea de a restrictiona accesul intre anumite ore cu dezactivare automata dupa trecerea acestora. Exista de asemenea si optiunea de mesagerie vocala si posibilitatea de comanda a iluminatului de pe casa scarii de la cititorul de cartele, de la postul interior sau de la unitatea centrala.

Daca in trecut atunci cand cineva suna la usa apartamentului nostru, intrebam „cine-i acolo?”, astazi video interfonul ne permite sa vedem de catre cine suntem cautati si ne ofera posibilitatea de a alege daca raspundem sau nu. Video interfoanele sunt prevazute cu camere video color, care permit posesorilor vizualizarea la o claritate buna chiar si pe timp de noapte a imaginilor captate, acest lucru fiind datorat ledurilor de inalta performanta.

Design-ul modern, carcasa anti-vandalism din otel inoxidabil , un display LCD care permite afisarea de ora, data si numele locatarilor si panoul cu butoane luminoase pentru o buna vizibilitate pe timp de noapte fac din aceste video interfoane o investitie buna in securitate si sigurata.

O firma care se ocupa cu importul, distributia si instalarea echipamentelor specifice realizării sistemelor de securitate este SC SELIZA SECURITY SRL. Aceasta este o companie românească cu capital integral privat care fost înfiinţată în anul 2002.

Interfonul - un altfel de lacat 2Domenii de activitate ale acestei firme sunt urmatoarele:

– Interfonie şi video interfonie;

– Sisteme antiefracţie;

– Televiziune cu circuit închis;

– Controlul accesului persoanelor şi autovehiculelor;

– Distribuţie sisteme de supraveghere.

Firma SC SELIZA SECURITY SRL instaleaza si asigura service pentru urmatoarele:

– videointerfoane si interfoane pentru vile, blocuri, firme;

– corpuri de iluminat cu senzori de proximitate;

– senzori de crepuscul pentru reclame luminoase;

– sisteme de pontaj si control acces;

– sisteme antiefractie;

– alarme auto;

– camere de supraveghere.

Interfonul a devenit o necesitate si totodata iti ofera protectia de care ai nevoie.

Poti citi si despre Supraveghere video cu Telesat Systems.