Pentru a obtine performante de lucru maxime, adica randament maxim in timpul gauririi, si a evita deteriorarea lor, trebuie sa respecti cu strictete anumite reguli de utilizare si intretinere ciocane rotopercutoare.
Intretinere ciocane rotopercutoare
Atunci cand cumperi ciocane rotopercutoare cel mai important lucru este sa respecti cu sfintenie destinatia pentru care acestea au fost create. Un rotopercutor nu este indicat a fi folosit pe post de malaxor pentru omogenizarea materialelor intrebuintate in constructii. De ce? Deoarece utilizarea necorespunzatoare duce la uzura prematura si, in final, la deteriorare iremediabila.
Desi sunt produse foarte robuste, ciocane rotopercutoare au nevoie si ele de o intretinere corespunzatoare:
1. Intretinerea si verificarea zilnica:
– Corzile burghielor trebuie curatate in peramanenta de praf, inclusiv mecanismul de prindere. Se va folosi o carpa curata, apoi se ung cu vaselina;
– Orificiile de ventilatie ale motorului trebuie si ele curatate de praf;
– Intrerupatorul de oprire-pornire se curata cu atentie de praf;
– Etanseitatea masinii si intreg mecanismul de prindere a burghielor se verifica vizual;
– Verifica auditiv daca rotopercutorul functioneaza corespunzator;
– Verifica vizual izolatia cablului electric de alimentare, dar si a stecherului;
2. Intretinerea si verificarea periodica se face la fiecare 6-12 luni de utilizare si se realizeaza doar de catre profesionisti in service autorizat:
– Se verifica uzura periilor de carbune iar daca este cazul se inlocuiesc;
– Se verifica si uzura colectorului;
– Se verifica vaselina din reductor si daca este cazul se inlocuieste;
– Se verifica cu mare atentie garniturile de etansare si acolo unde este necesar se trece la inlocuirea lor;
– Se verifica si se regleaza cuplajul de protectie la suprasarcina;
– Se verifica rulmentii, piese foarte importante iar in cazul in care este nevoie se vor inlocui.
Utilizare ciocane rotopercutoare
Inainte de a te apuca de treaba trebuie sa pregatesti ciocane rotopercutoare pentru punerea in functiune. In prima faza deconectezi alimentarea cu energie electrica, apoi treci la reglaj, intretinere si utilizare.
Se monteaza manerul auxiliar care-ti ofera un control suplimentar binevenit in ceea ce priveste sprijinul si ghidarea uneltei electrice. Monteaza si limitatorul de adancime pentru a seta intotdeauna adancimea maxima de gaurire. Introdu accesoriile cu prindere, insa nu uita sa cureti in mod regulat capul de introducere.
Nu folosi accesoriile fara sistemul de prindere in timpul utilizarii ciocanului rotopercutor pentru daltuire sau gaurirea cu percutie. Selecteaza fiecare mod de operare in functie de necesitati. Pentru lemn, plastic sau metal foloseste gaurirea. Pentru roca dura sau beton intrebuinteaza gaurirea cu percutie.
Cand vrei sa folosesti gaurirea cu percutie in pozitie verticala monteaza inainte de a te apuca de treaba si colectorul de praf. Insa nu uita ca indiferent de interventia asupra echipamentului pe care vrei sa o faci inainte va trebui sa deconectezi alimentarea cu energie electrica. Pastreaza curate toate fantele de ventilatie pentru a preveni in acest mod supraincalzirea motorului. Dupa fiecare utilizare rotopercutorul se curata cu o carpa uscata si moale, iar daca murdaria este mai rezistenta foloseste o carpa umezita in apa si sapun. Nu folosi niciodata solventi intrucat acestia pot sa deterioreze partile din plastic.
Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege ciocane rotopercutoare de la Gattopardo Company. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Gattopardo Company? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0729-793.024 sau trimite un e-mail pe adresa gattopardo.company@gmail.com.
Articol oferit de 2biz.ro.