Lucrari agricole executate cu motocultoare

motocultoare

motocultoare

Lucrarile pamantului se fac in ziua de azi cu utilaje moderne, chiar daca este vorba de suprafete de teren mai mici, deoarece tehnologia in acest domeniu avanseaza de la o zi la alta, pentru a usura si eficientiza munca omului. Folosirea utilajelor denumite motocultoare nu mai este deja o noutate, multi agricultori apeland la aceste dispozitive de mici dimensiuni pentru a-si cultiva terenul sau gradinile.

Daca ai o suprafata de teren in jurul casei, pe care vrei sa o valorifici prin cultivarea diferitelor plante, este ideal sa utilizezi un astfel de utilaj ca hobby. Prin dimensiunile lui reduse, ai posibilitatea sa pregatesti terenul pentru viitoarea cultura pe intreaga suprafata, deoarece accesul lui este facil peste tot.

Tipuri de motocultoare

Cu siguranta, sunt magazine care au in vanzare intreaga gama de utilaje agricole folosite de cei care lucreaza pamantul, insa, atunci cand vrei sa achizitionezi unul dintre acestea, trebuie sa stii cu exactitate caror lucrari ii este destinat si ce fel de suprafata va fi deservita de acesta. Poti opta pentru un motocultor de dimensiuni mai mari, care te poate ajuta mult daca ai un teren agricol mai intins, acesta va pregati solul pentru insamantare intr-un timp foarte scurt, eficientizand astfel munca.

Prin constructia lor, instrumentele acestea sunt foarte usor de manevrat, insa trebuie tinut cont intotdeauna de instructiunile de folosire si depozitare pentru ca viata lor sa fie cat mai indelungata, iar defectiunile cat mai rare. Se pot economisi astfel bani si castiga timp, daca sunt intretinute in mod corespunzator.

Motocultoare

Dotate cu un motor de mica putere, motocultoarele sunt dirijate prin intermediul ghidoanelor, fiind folosite la arat sau sapat. Aratul se efectueaza cu plugul, iar sapatul cu ajutorul frezelor care se ataseaza in locul rotilor. Si pregatirea patului germinativ se poate face cu aceste dispozitive, utilizand o freza tractata, precum si lucrarile de bilonare sau de cosit, daca ii este atasata o coasa frontala. Aproape orice lucrare a terenului se poate executa cu aceste unelte moderne, prin adaugarea accesoriilor potrivite. Chiar si scarificarea gazonului, erbicidarea sau transportul recoltei, pot fi facute cu ajutorul unei remorci.

Intretinerea unui motocultor

Este foarte manevrabil, avand in dotarea lui cutie de viteze, si poate fi utilizat pe suprafete mici si medii atat la lucrarile de primavara cat si la cele de toamna. Practic, un astfel de aparat ar trebui sa nu lipseasca dintr-o ferma mica sau mijlocie, ba chiar din nici o gospodarie in care exista o gradina care trebuie prelucrata in vederea cultivarii diferitelor plante. Chiar si iarna este deosebit de util, la curatarea de zapada a cailor de acces si a curtilor, prin atasarea unei freze de zapada.

Ca sa aiba o fiabilitate cat mai mare, un motocultor de pe www.Motosape-motocoase.ro  se curata de praf, iarba si murdarie dupa fiecare folosinta, se verifica lamelele care trebuie sa fie ascutite, iar la terminarea sezonului se depoziteaza intr-un loc ferit de lumina puternica a soarelui si de umezeala. Deoarece exista riscul producerii de accidente, copiii nu trebuie sa aiba acces la locul de depozitare a utilajului.

admin

admin