Luvimet Universal: 4 dintre cele mai cautate modele de rulmenti

Rulmenti sunt dispozitive ce permit miscarea relativa fortata dintre 2 componente sau chiar mai multe, micsorand astfel rezistenta la frecare. Miscarea rulmentilor este, in general, lineara sau de rotatie. Din ce sunt formati rulmentii? Acestia au in compozitie 2 inele avand cai de rulare integrale, elemente de rulare, dar si colivii. Intre cele 2 inele – interior si exterior – se vor introduce elementele de rulare ce sunt mentinute de catre colivii la distante egale, asa incat rularea nu are cum sa fie decat fina.

Rulmenti cu precizie, rulmenti cu ace, rulmenti oscilanti sau rulmenti drepti?

Printre cei mai cunoscuti si mai intrebuintati rulmenti sunt cei drepti, oscilanti, rulmentii cu ace sau cu precizie.

Unde se folosesc rulmentii cu precizie? Oriunde este nevoie de performante deosebite se pot intrebuinta rulmenti cu precizie. Exista mai multe clase de precizie, cea notata cu P0 este clasa de precizie normala. Cu cat aceasta clasa de precizie este mai mare cu atat rulmentii opereaza in aplicatii dintre cele mai dificile – sectorul aerospatial, robotica, masini-unelete sau industria generala. Degajarea de caldura este scazuta, nivelul de vibratii si de zgomot este si el scazut, iar robustetea este crescuta.

Dar rulmentii cu ace? Acestia se folosesc in numeroase aplicatii, se monteaza usor, sunt utili, se gasesc modele dintre cele mai diverse cu propriile caracteristici si avantaje, sunt executati in conformitate cu standardele in vigoare. Ca domenii de utilizare amintim de industria automotoarelor, echipamentele agricole, transmisii manuale si automate, echipamente de ridicare sau echipamente specifice constructiilor. Pot prelua chiar si sarcini foarte mari.

Ce sunt rulentii oscilanti? Se folosesc cu precadere in industria automotivelor. Pot fi radiali sau axiali, cu bile sau cu role de tipuri diferite. Au o durate foarte mare de viata, insa pentru acest fapt este nevoie de diferite solutii de ungere intrebuintate cat mai corect.

De ce sunt atat de cautati rulmentii drepti? Se folosesc cu succes pentru autovehicule, respecta standardele europene de calitate si sunt atestati conform reglementarilor in vigoare. Pot fi cu un singur rand de rulmenti sau cu mai multe randuri de rulmenti de rostogolire. Pot fi solicitati de sarcini diferite si se pot intrebuinta  si pentru destinatii diferite de industria auto.

De unde fac rost de rulmenti?

Pentru a intra in posesia unor rulmenti din aceste 4 categorii, adreseaza-te echipei Luvimet Universal din Deva care de foarte multi ani comercializeaza in toata tara rulmenti ce provin de la renumiti producatori de talie mondiala, producatori ce respecta standardele europene.

Cui se adreseaza Luvimet Universal? Pietei romanesti, adica tuturor celor care au nevoie de rulmenti de calitate indiferent de domeniul de activitate. Astfel, aici gasesti si calitate, si preturi deosebit de bune si de atragatoare pentru toti romanii.

Luvimet Universal are in permanenta rulmenti pe stoc – cu precizie, cu ace, oscilanti sau drepti – stoc ce este in permanenta alimentat cu produse de cea mai buna calitate, astfel incat comenzile sunt onorate la timp, chiar foarte repede, oriunde in Romania.

Pentru detalii suplimentare si comenzi de rulmenti, fie ei drepti, oscilanti, cu ace sau cu precizie, contacteaza reprezentantii  Luvimet Universal!