Fierul forjat a redevenit un material din care se produc tot mai multe porti si garduri cu un aspect unic. Frumusetea fierului forjat deriva din personalizarea care se poate da fiecarui obiect in parte si din modul in care produsele finite se integreaza perfect in mediul ambiant. Putem spune ca fierul forjat iti creeaza o senzatie unica de frumos prin modul estetic in care se prezinta si care incanta orice privitor.
Daca vrei si tu ceva unic pentru casa ta, firma Metcry din Comanesti iti sta la dispozitie cu o gama larga de modele de porti si garduri din fier forjat. Acestea pot fi realizate dupa modelele proprii ale companiei, dar si dupa modelul clientului.
De ce porti si garduri din fier forjat?
Portile si gardurile din fier forjat sunt produse finite ce sunt realizate pentru a facilita accesul sau a imprejmui diferite incinte si sunt confectionate utilizand materii prime de inalta calitate precum fierul forjat tratat contra diferitilor daunatori din mediul extern dintre care amintim rugina si acizii.
Forta de munca specializata completeaza munca bruta ce este efectuata cu ajutorul utilajelor, asigurandu-se un maxim de satisfactie pentru clienti. Produsele realizate din fier forjat cuprind o gama larga de modele de porti si garduri, iar acestea pot fi in variante standard, predefinite, dar si variante adaptate dupa cerintele clientilor.
Comparativ cu alte materiale din care pot fi fabricate portile (fier, lemn sau PVC), fierul forjat prezinta o serie de avantaje: rezistenta in timp,design inovativ si costuri reduse cu intretinerea.
Dar ce este forjarea?
Forjarea este procedeul de prelucrare a unui semifabricat metalic prin deformare plastica la cald, fara fisurare, prin intermediul fortelor exercitate de prese sau ciocane. Forjarea prezinta urmatoarele avantaje:
– prelucrare rapida;
– cost redus;
– manopera simpla.
Clasificarea forjarii se face dupa urmatoarele criterii:
– dupa gradul de libertate al materialului in timpul deformarii: forjare libera, forjare de profilare pe masini cu destinatie limitata,forjare in matrita;
– dupa temperatura de lucru, la rece sau la cald;
– dupa viteza de deformare, viteze mici sau mari;
-dupa modul de aplicare al fortei de deformare, manuala sau mecanica.
Forjarea libera este forjarea la care deformarea plastica se face nelimitat si poate fi efectuata manual sau mecanizat. Forjarea libera mecanica se aplica in majoritatea sectiilor de forja pentru productie cu caracter individual sau de serie mica.
Echipament tehnologic pentru forjarea libera
Dupa destinatie, echipamentul tehnologic pentru forjare se imparte in trei grupe principale:
– scule cu ajutorul carora se realizeaza operatiile de forjare libera;
– dispozitive de diferite constructii pentru sustinerea si deplasarea pieselor cu ajutorul carora se realizeaza transportul si intoarcerea semifabricatelor in cursul forjarii;
– instrumente de masura cu ajutorul carora se executa controlul dimensiunilor pieselor forjate, atat in cursul procesului de forjare, cat si dupa terminarea lui (compase de diferite forme, echere, sabloane, sublere, etc.).
In functie de masa pieselor forjate, principalele utilaje intrebuintate in procesul de forjare sunt:
– ciocanele mecanice – pentru piese mici;
– ciocanele pneumatice – pentru piese mici si mijlocii;
– ciocanele cu abur sau aer comprimat – pentru piese de dimensiuni mijlocii si mari;
– prese cu frictiune – pentru piese mici si serie mica;
– prese cu excentric – pentru piese mici si serie mare;
– prese hidraulice – pentru piese mari si foarte mari.
Apeland la produsele realizate de catre firma Metcry din Comanesti vei avea parte de produse realizate cu mult suflet ce iti vor incanta sufletul!
Daca vrei sa ai parte de calitate, alege porti si garduri din fier forjat Metcry. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Metcry? Suna la numarul 0744-818.391.
Articol oferit de 2biz.ro.