Parchet laminat – pentru amenajarea eleganta a incaperilor

parchet laminat

parchet laminat

Ati inceput constructia unei case sau renovati unele incaperi si ati ajuns la capitolul” Alegerea tipului de parchet si montarea acestuia”? Ei bine, este cazul sa va documentati serios inainte de a trece la actiune. Daca alegera dumneavoastra s-a oprit la parchet laminat, putem parcurge impreuna cateva capitole referitoare la generalitati despre acest tip de parchet, la avantajele folosirii acestuia si la destinatia lui.

 Generalitati despre produsul numit „parchet laminat”

 Parchetul laminat este mai mult o imitatie de parchet, mai exact este obtinut din materiale fibrolemnoase asezate stratificat (sunt trei straturi). Primul strat este dintr-un plastic dur care are rolul de a proteja parchetul de zgarieturi si ii confera rezistenta marita la uzura; acesta este stratul decorativ, care imita perfect aspectul lemnului si poate fi mat, semilucios sau lucios. Al doilea strat, este stratul suport si este obtinut din fibre lemnoase. Cel de-al treilea strat este din melamina si confera stabilitate si duritate placii.

 Avantajele utilizarii unui parchet laminat

In zilele acestea, in care datoriile cresc de la o luna la alta iar preturile urca aproape zilnic, fiecare dintre noi se orienteaza spre produse mai ieftine care sa reziste mai mult in timp. Astfel ajungem la unul din avantajele acestui tip de parchet si anume pretul redus, comparativ cu al celorlalte tipuri de parchet. Alte avantaje ar fi: montarea usoara, datorata sistemelor moderne de imbinare, perioada mare de viata, aspectul estetic (imita perfect nuantele oricaror tipuri de lemne: fag, stejar, mahon, cires, brad, artar, etc). Daca doresti inlocuirea lui dupa un anumit timp acest lucru se poate realiza destul de usor, demontarea facandu-se la fel de usor ca montarea. Un alt avantaj pe care il prezinta un parchet laminat il constituie curatarea si igienizarea usoara a acestuia prin posibilitatea indepartarii rapide a oricarei pete de murdarie. Mai putem aminti proprietatile antistatice pe care le are si care nu permit incarcarea electrostatica si rezistenta marita la lumina, datorita careia nu se decoloreaza deloc cu trecerea timpului.

 Destinatia de folosinta pentru un parchet laminat

  Cel mai potrivit parchet pentru holuri si pentru incaperile in care exista un trafic intens este un parchet laminat. Poate fi utilizat la placarea holurilor dar, la fel de bine, poate fi folosit si pentru dormitoare sau sufragerii unde exista mobila grea. Este recomandat persoanelor care organizeaza des petreceri sau celor care au copii mici. Pe el se poate circula fara probleme cu scaune sau fotolii cu role sau cu pantofi cu tocuri metalice. Singura problema de care trebuie sa se tina cont este aceea ca nu poate fi montat in incaperi cu umiditate ridicata deoarece poate mucegai pe dedesubt. Daca se doreste folosirea in pardoseala a unui sistem de incalzire, parchetul permite un transfer termic optim.

Referitor la intretinerea acestui tip de parchet, aceasta se realizeaza foarte usor prin stergere cu mopul si aspirare la anumite perioade de timp. Uneori se poate folosi si un detergent diluat pentru curatare.

Detalii pe www.decolandia.ro

admin

admin