La ce se folosesc arcuri lamelare? Arcurile lamelare se mai numesc si arcuri in foi si se utilizeaza cu succes in suspensia diferitelor autovehicule pe sine, pe post de elemente elastice. In general, se folosesc arcurile de tip trapezoidal sau arcurile parabolice, deoarece sunt arcuri deschise, simetrice si se pot intrebuinta mult mai usor si mai bine.
Care este rolul arcurilor lamelare? Ele asigura preluarea elastica, amortizarea socurilor, dar si a vibratiilor, ghidarea osiilor, cat si orientarea lor in curbe. De asemenea, arcurile lamelare se mai utilizeaza contra deraierii si cresterea sigurantei pe sine, pentru circulatia vagoanelor de marfa complet goale sau pe caile cu torsionari mari, in ideea de a ameliora calitatea de mers.
Clasificare arcuri lamelare
Printre cele mai cunoscute si mai utilizate arcuri lamelare se numara:
1. Arcuri lamelare trapezoidale. La baza acestora sta suprapunerea de lamele sau foi. Aceste lamele au aceeasi latime, toate, o grosime constanta, insa lungimea difera. Lamelele se fixeaza la mijloc incastrandu-se prin legatura de arc. Indiferent de actiunea suportata de la exterior, acest tip de arc se comporta excelent, ca un bloc solid si foarte rezistent.
2. Arcuri lamelare parabolice. Acest gen de arcuri sunt mai bune decat cele trapezoidale, deoarece au caracteristici imbunatatite. Ele cuprind un numar destul de redus de lamele sau foi, insa toate au aceeasi latime si aceeasi lungime. Diferenta consta in faptul ca grosimea lamelelor scade de la mijloc inspre varfuri. In zona bridelor arcurilor si la capete, lamelele au o grosime constanta, astfel incat prinderea sa se realizeze fara mari probleme. Este important de retinut ca lamelele arcului parabolic nu se ating datorita garniturilor speciale care au fost introduse atat la mijloc, cat si la capete. Arcurile parabolice pot fi echipate cu elemente de cauciuc pentru o mai buna strangere in caz de nevoie.
O alta clasificare imparte arcurile lamelare in:
– Arcuri monolamelare. Acest tip de arc este alcatuit dintr-o singura lamela sau din mai multe, dar suprapuse;
– Arcuri in foi. Sunt compuse din mai multe lamele, care au lungimi diferite. Ele se suprapun si se asambleaza la mijloc cu ajutorul unei bride sau bratari de strangere.
Avantaje arcuri lamelare parabolice
Acest tip de arcuri lamelare au urmatoarele avantaje:
– rezistenta sporita la coroziune;
– greutate mica;
– rigiditate constanta de-a lungul vietii;
– posibilitati de imbunatatire a carcateristicilor tehnice;
– durabilitate in timp;
– se utilizeaza in foarte multe domenii de activitate;
– sunt relativ ieftine;
– se gasesc usor;
– se monteaza usor.
De unde cumpar arcuri lamelare?
Arcuri lamelare de calitate gasesti la Parkitrans Com. Acestea sunt numai bune pentru remorci, semiremorci, camioane sau alte tipuri de autoutilitare care apartin unor marci cunoscute, precum: Iveco, Man, Mercedes, Renault, Scania sau Volvo.
Toate arcurile lamelare de la Parkitrans Com sunt noi si importate din Germania, Franta sau Belgia, ceea ce-ti ofera siguranta calitatii si a unui pret avantajos. Sunt arcuri rezistente si durabile.
Pentru orice defectiune, Parkitrans Com iti ofera si serviciul de servisare, baietii fiind priceputi in domeniu.
Daca vrei sa ai parte de calitate, alege arcuri lamelare de la Parkitrans Com. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Parkitrans Com? Pentru detalii, suna la numarul 0740-059.804 sau trimite un e-mail pe adresa parkitrans@yahoo.com.
Articol oferit de 2biz.ro