Avantajele si dezavantajele folosirii de masini de spalat vase

masini de spalat vase

masini de spalat vase

Timp de generatii, sfarsitul unei mese insemna inceputul unei sarcini neplacute si anume, spalatul vaselor. Inventia unor masini de spalat vase a schimbat in totalitate acest mod de a incheia o cina in familie. Multe gospodarii au scapat acum de aceasta corvoada consumatoare de timp, prin simpla apasare a unui buton si obtinerea unor vase curate si stralucitoare. Unii oameni considera aceste masini de spalat vase o necesitate insa, asemeni tuturor aparatelor electrocasnice, acestea au si unele dezavantaje.

Masini de spalat vase pentru confort

Poate cel mai mare avantaj al folosirii acestor masini de spalat vase este confortul pe care acestea il ofera si economia de timp. In loc sa stati deasupra unei chiuvete si sa frecati vasele si sa le clatiti manual, trebuie doar sa incarcati farfuriile si paharele murdare in aparat, sa apasati un buton si sa lasati masina sa faca restul de treaba. Exista chiar studii prin care se estimeaza ca folosirea unor masini de spalat vase poate ajuta la salvarea de pana la 230 de ore din timpul personal al unei persoane in fiecare an. Aceste aparate nu va ajuta doar sa castigati timp, ele va ajuta sa aveti vase mai curate. Aceste masini de spalat vase, incalzesc de obicei apa la 140 de grade, ceea ce este mult mai fierbinte decat majoritatea temperaturilor pe care o persoana le poate tolera si astfel curata si igienizeaza mult mai bine.

Masini de spalat vase care fac economie la consumul de energie electrica

Folosin masini de spalat vase, in loc sa faceti acest lucru manual, va ajuta sa castigati timp si sa va conservati energia insa, pe langa aceste beneficii, va ajuta sa reduceti consumul de apa si de energie electrica. Departamentul de energie din Statele Unite ale Americii estimeaza ca anumite  masini de spalat vase de generatie mai noua, pot reduce cu pana la 40 de dolari pe an factura la utilitati si aproape 5000 de galoane de apa pe an. In acest mod, veti economisi bani si in acelasi timp, ajutati si la protejarea mediului inconjurator.  Folosirea unei cantitati maimici de energie inseamna mai putina poluare si o mai mica productie de gaze de sera.

Masini de spalat vase si detergentul folosit

Unele masini de spalat vase folosesc un detergent proiectat special pentru aceste aparate. Folosirea unui detergent obisnuit poate aduce stricaciuni aparatului. Acest detergent special costa mai mult decat cel obisnuit si unele produse sunt mai daunatoare pentru mediu decat celelalte. Daca vreti sa nu aveti puncte de apa pe sticlarie, in special daca aveti o apa dura,trebuie sa adaugati un detergent de clatire ceea ce creste costurile de functionare si numarul de substante chimice pe care il introduceti in mediu.

Masini de spalat vase care produc stricaciuni vaselor

In timp ce aceste masini de spalat vase pot dezinfecta vasele mai eficient decat spalatul manual, acestea au si anumite limitari. Anumite articole din cristal sau sticla fina pot sa fie deteriorate atunci cand sunt spalate in masini de spalat vase deoarece sunt mai fragile.

Detalii pe www.bricomix.ro

admin

admin