Pesticide bio versus substantele toxice folosite in agricultura

pesticide bio

pesticide bio

Se presupune ca produsele care vin din pamant, un dar al naturii, precum fructele si legumele, sunt cele mai naturale si sanatoase produse alimentare de care omul se poate bucura si ca ar trebui sa le consumam zilnic. Insa in ziua de astazi lucrurile nu mai sunt chiar asa. Pentru a spori procesul agricol, producatorii folosesc pesticide, adica substante toxice cu rolul de a scapa de daunatorii din agricultura. Exista insa si pesticide bio, insa acestea costa mai mult si prea putini agricultori aleg solutia naturala.

Efectele nocive ale pesticidelor obisnuite si avantajele pesticidelor bio

Prin pesticide intelegem substante toxice care vor ataca organismul. Desi specialistii recomanda spalarea fructelor si a legumelor, acest lucru nu este mereu suficient. Poate pentru a scapa de pesticide o solutie ar fi sa indepartati coaja, insa pierdeti o mare cantitate de vitamine si in plus, pesticidele pot patrunde si in pulpa – insa nu si cand vine vorba de pesticide bio, deoarece acestea sunt naturale si nu au niciun efect asupra consumatorilor. Printre cele mai numeroase efecte ale pesticidelor este provocarea alergiilor alimentare in urma inghitirii de pesticide. Diabetul zaharat este una dintre consecintele pesticidelor, cercetatorii descoperind ca substantele din pesticide creeaza o rezistenta la insulina in celulele de grasime. Pesticidele afecteaza memoria, contribuind la diminuarea capacitatilor cognitive – motiv pentru care cercetatorii de la university college din londra recomanda produsele bio, adica cele cultivate cu pesticide bio, care nu produc nicio dauna, deoarece ele nu numai ca vor evita problemele de sanatate, insa va vor furniza si toate vitaminele necesare, imbunatatind sistemul imunitar. Pesticidele obisnuite, insa nu si pesticidele bio, pot genera boli canceroase. Peste 260 de studii efectuate au constatat efectele pesticidelor asupra sanatatii si dezvoltarii cancerului limfom, leucemiei, cancerului de colon, la creier, prostata, cancerul osos etc. Acesta este probabil si cel mai bun motiv pentru a folosi pesticide bio sau a cumpara produse cultivate in mod natural cu pesticide bio: daca sunteti iubitori de fructe si legume si le consumati des, in mod inevitabil veti consuma si o gramada de substante nocive pentru organism.

Acestea sunt doar cateva din multitudinea de consecinte negative pe care pesticidele le pot avea asupra organismului. Daca aveti posibilitatea sa plantati macar cateva seminte de legume acasa, atunci nu ezitati: alegeti macar legumele preferate pe care le consumati cel mai des si folositi pesticide bio, precum si alte tipuri de imgrasaminte naturala, astfel incat va puteti asigura ca nu veti asimila nimic toxic sau cel putin reduce cantitatea de substante nocive pe care le puteti manca.

De unde puteti cumpara pesticide bio

magazinul online www.seminte-ingrasaminte-turba.ro va ofera posibilitatea de a cumpara propriile pesticide bio, precum si seminte de legume, avand diverse tipuri de seminte, insa si ingrasaminte naturale, precum si alte ustensile ajutatoare gradinaritului: ghiveci, lopeti si asa mai departe. poate ca va ganditi ca nu aveti timp pentru gradinarit, insa sa plantati cateva seminte de legume nu este mare lucru si nu trebuie sa aveti nonstop grija de ele, ci doar sa le asigurati apa si lumina.

admin

admin