Suntem o societate a carei economie este bazata pe consum, consumul este defapt cel care sustine intreaga economie, iar acest lucru face ca tarile lumii sa stabileasca diferite rute de comert si de import reusind astfel sa ofere consumatorilor produsele de care acestia au nevoie. Ei bine, insa, aceste produse nu pot fi transportate in siguranta fara a fi protejate de socuri, vibratii, intemperii sau alte lucruri ce pot interveni in lungul drum de la poartile producatorului pana la usa clientului. Pentru asta, inca din cele mai vechi timpuri s-au inventat ambalajele, fie ele pungi, cutii de plastic, ambalaje carton de toate formele si nu numai. Suntem Tompack, unul din putinii producatori de renume pentru articole din carton destinate ambalarii produselor alimentare si nealimentare din tara, iar acest articol il dedicam unui subiect destul de interesant spunem noi, mai ales in contextul discutiilor foarte aprinse pe mediile de socializare on-line.
O industrie bazata pe o resursa exploatata intr-un mod eronat uneori
Pentru a produce ambalaje carton folosim celuloza, materie prima ce este obtinuta din masa lemnoasa, iar pentru a obtine lemn apelam la furnizorii nostri, care spre deosebire de altii detin toate autorizatiile legale in ceea ce priveste provenienta masei lemnoase procesate. Insa, asa cum se doreste la nivel mondial, fiecare dintre noi trebuie sa fim unpic mai atenti asupra fenomenului defrisarilor, deoarece desi suntem o civilizatie avansata (spunem noi) in ultimele secole am reusit sa distrugem mai mult decat au facut-o toti predecorii nostri. Din acest motiv dorim sa accentuam importanta colectarii selective si a reciclarii tuturor tipurilor de ambalaje carton dar si a hartiei in general.
Tot mai multe firme producatoare de articole din carton (incluzandu-ne) depun eforturi pentru a introduce intr-un procent cat mai mare celuloza obtinuta prin reciclarea ambalajelor de carton folosite. Facem asta pentru a reduce numarul copacilor taiati, dar si pentru a spori gradul de raspundere pe care cu totii ar trebui sa il avem fata de natura.
Ambalaje carton create si cu resurse reciclate
Un posibil mod de exploatare a resurselor de masa lemnoasa intr-un mod corespunzator ar fi ca la fiecare copac taiat, companiile ce se ocupa de furnizarea de masa lemnoasa si resurse procesate din lemn, sa planteze cel putin un alt copac, daca nu mai multi. De asemenea, tot mai mult se vorbeste de arborele de Paulownia care detine o serie de caracteristici perfecte pentru a-l transforma in resursa de masa lemnoasa cea mai profitabila atat pentru industria producatoare de mobila si cherestea, dar si de ambalaje carton. Acest arbore are o rata de creste foarte buna, in doar cativa ani acesta ajunge la dimensiunile optime pentru a putea fi folosit la producerea de masa lemnoasa.
Pentru ca dorim sa fim parte din grupul de firme si companii care constientizeaza importanta reciclarii, ne implicam in mod direct prin campanii de constientizare a importantei colectarii selective si a reciclarii ambalajelor, dar si a altor deseuri reciclabile. Toate produsele noastre contin cantitati variabile de resurse reciclate, insa pentru a afla mai multe va asteptam pe siteul nostru www.tompack.ro