Proiectarea eficienta a structurilor din beton

otel beton

otel beton

Betonul este practic elementul de constructii cel mai vital intrucat fara acesta nu se poate vorbi despre acestea. In momentul in care vine vorba despre proiectarea unei cladiri trebuie sa se aiba in vedere toate elementele indiferent de gradul de importanta pe care il au.

Atunci cand vine vorba despre proiectarea structurii din beton si a durabilitatii acestuia, acest material de unul singur nu poate sa fie suficient. In plus, in momentul in care vine vorba despre beton aceasta durabilitate mai este data si de raportul apa – ciment care este utilizat.

In mod suplimentar se utilizeaza otel beton pentru a asigura o rezistenta si mai crescuta. Acest otel beton contribuie intr-o masura destul de ridicata la asigurarea calitatii constructiei.

Principii si caracteristici

Atunci cand se realizeaza aceasta proiectare se au in vedere patru principii si anume: verificarea exigentelor de siguranta, verificarea exigentelor seismice, materialele si metodele de constructie dar si intretinerea. Poate ca la prima vedere nu par a avea nici o legatura cu acest otel beton dar acesta din urma este cea care contribuie intr-o masura extrem de mare la indeplinirea la toate aceste patru exigente ale proiectarii unei constructii si in mod automat la ridicarea lor la standardele impuse.

Otelul beton este incorporat in constructii inca din cele mai vechi timpuri si, in conformitate cu studiile efectuate in ceea ce priveste durabilitatea cladirile care au avut incorporat acest element au fost mult mai durabile fata de cele care utilizau betonul de unul singur.

Determinarea necesarului de materiale si elemente pentru constructii

In stadiul de proiectare al unei constructii se realizeaza anumite calcule care releva necesarul de materiale care urmeaza sa fie utilizate. Aceste calcule sunt importante si pentru a determina daca otelul beton trebuie respecte anumite dimensionari sau daca acesta trebuie livrat pe santier pentru a fi prelucrat la fata locului.

Recomandarea noastra este aceea sa apelati intotdeauna la specialisti atunci cand vine vorba despre prelucrarea otelului beton intrucat cu ajutorul unor echipamente profesionale va fi mult mai usor sa se dimensioneze aceste elemente pentru constructii cu precizie.

Elemente privind proiectarea structurilor din beton

Proiectarea structurilor de rezistenta trebuie sa includa si acest otel beton pentru consolidarea acestuia dar si pentru a oferi o rezistenta ridicata si o durabilitate foarte buna in timp. O proiectare eficienta a structurilor din beton ar trebui sa tina cont de performantele in timp ale acestora. In principiu ar trebui sa se realizeze o analiza a comportamentului in timp al structurii sub actiunea mediului inconjurator. In prezent este destul de dificila cuantificarea durabilitatii structurilor din beton cu ajutorul duratei de viata din lipsa unui model adecvat de calcul.

Totusi o constientizare asupra faptului ca acest otel beton creste durabilitatea constructiilor este mai mult decat suficienta in momentul de fata pentru a asigura calitatea finala si prin adoptarea metodelor eficiente de obtinere al unei constructii veti reusi sa ajungeti la rezultatele asteptate.

Presto Construct in calitate de furnizori de elemente pentru constructii cum este acest otel beton va garanteaza eficienta, calitate si rezultate foarte bune in ceea ce priveste constructiile. Cu ajutorul echipamentelor profesionale va livram acest otel beton direct la fata locului, prelucrat pentru ca sa asiguram fluenta activitatii dumneavoastra si nu numai.

admin

admin